Πίτα με Μακαρονάκι κοφτό, ζαμπόν και τυρί τσένταρ

Πίτα με Μακαρονάκι κοφτό, ζαμπόν και τυρί τσένταρ

Πίτα με Μακαρονάκι κοφτό, ζαμπόν και τυρί τσένταρ. Μια πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή (αρχική ιδέα προσαρμοσμένη από εδώ) για ένα υπέροχο πιάτο που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. 

Υλικά συνταγής

  • 3 φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο (350 γρ.)
  • 1 φλ. ζαμπόν σε κύβους
  • 120 γρ.  κοφτό μακαρονάκι “κοραλάκι” (μισοφέγγαρο) 
  • 2 ¼ φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 αυγά
  • 100 γρ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ 
  • 40 γρ. βούτυρο, κομμένα σε μικρά κομματάκια + επιπλέον λιωμένο για το μακαρονάκι και για άλειμμα ταψιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεματίστε το μακαρονάκι σε μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό για 5-7 λ. Τα στραγγίζετε και τα λαδώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνετε ή βουτυρώνετε ένα ταψάκι ή πυρέξ 20-22 εκ. περίπου. 
  2. Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τα 2 φλ. τυρί, το ζαμπόν και τα μακαρόνια και τα τοποθετείτε στο ταψί. Σε άλλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το βούτυρο, τα ανακατεύετε και τα “τρίβετε” ελαφρώς με τα χέρια σας μέχρι να κάνει “γρομπαλάκια” το βούτυρο. 
  3. Σε τρίτο μπολ με το μίξερ χειρός χτυπάτε καλά το γάλα με τα αυγά. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά το μείγμα αλευριού, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Ρίξτε τη κρέμα στο ταψάκι πάνω από τα μακαρόνια και το τυρί.
  4. Βάζετε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 35-40 λ. Το βγάζετε για λίγο από το φούρνο, το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και το ξαναβάζετε στο φούρνο για 4 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να “σταθεί” για 10 λ και το σερβίρετε.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πίτα με Μακαρονάκι κοφτό, ζαμπόν και τυρί τσένταρ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.