Πίτα λαχανικών πανεύκολη με ζυμαρικό φέτα και ζαμπόν

Πίτα λαχανικών πανεύκολη με ζυμαρικό φέτα και ζαμπόν

Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη πιτούλα με λαχανικά, κοντό ζυμαρικό επιλογής σας, λαχανικά, τυρί φέτα και ζαμπόν, καλυμμένη με κρέμα γιαουρτιού με κίτρινο τυρί. Μια συνταγή για να απολαύσετε τη τέλεια, νόστιμη και υγιεινή πίτα στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. ζυμαρικό κοντό, επιλογής σας
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε μπουκιές
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένησε μπουκιές
  • 2 ντομάτες ώριμες, κομμένη σε μπουκιές
  • 3 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μπουκιές
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • 120 γρ. τυρί φέτα, ψιλο-θρυμματισμένη
  • 200 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κρασιού γάλα
  • 2 ποτήρια κρασιού ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη κρούστα:
  • 230 γρ. κίτρινο τυρί (τσένταμ, γκούντα, ένταμ), τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη 
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 3 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λαδώνετε ένα μέτριο πυρέξ, ρίχνετε μέσα τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, τις ντομάτες και τις πιπεριές σε μπουκίτσες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ζαμπόν ψιλοκομμένα καθώς και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύετε. Προσθέτετε το ζυμαρικό σας άβραστο, 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, το νερό, το γάλα, τη ρίγανη και το δυόσμο και ανακατεύετε. 
  2. Σκεπάζετε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό. Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτετε λίγο βραστό νερό προκειμένου να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και το ζυμαρικό σας. 
  3. Για τη κρούστα: Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι και τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με σύρμα ή με το μίξερ. Όταν το φαγητό σας είναι έτοιμο, το βγάζετε από το φούρνο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο πασπαλίζετε από πάνω το τριμμένο κίτρινο τυρί και περιχύνετε σε όλη την επιφάνεια το μείγμα γιαουρτιού-αυγών.
  4. Ξαναβάζετε το φαγητό σας στο φούρνο ξεσκέπαστο, χωρίς το αλουμινόχαρτο, και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει το τριμμένο τυρί και πάρει ένα χρυσό-κόκκινο χρώμα η επιφάνεια της πίτας σας. Σερβίρετε τη πίτα σας αμέσως πασπαλισμένη με φρέσκα φύλλα μυρωδικό επιλογής σας. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πίτα λαχανικών πανεύκολη με ζυμαρικό φέτα και ζαμπόν

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.