Πίτα με κοχυλάκι, ζαμπόν, τυριά και λαχανικά

Πίτα με κοχυλάκι, ζαμπόν, τυριά και λαχανικά

Πίτα με ζυμαρικό κοχυλάκι, ζαμπόν, παρμεζάνα, πράσο, μανιτάρια, κολοκύθια…. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια υπέροχη πίτα με ιδιαίτερη πεντανόστιμη γεύση, σαν κυρίως πιάτο ή ορεκτικό ή συνοδευτικό στο καθημερινό και επίσημο τραπέζι σας. 

Οι αναφερόμενες ποσότητες αφορούν μια πίτα σε ταψί διαμέτρου βάσης 20 εκ. και 6 εκ. βάθος. 

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. ζυμαρικό κοχυλάκι (gnocchi)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο πράσο, κομμένο κάθετα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. λευκά, φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 μεγάλο κολοκύθι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 1/4 φλ. τσαγιού, ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 150 γρ. φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένες
  • 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/3 φλ. τσαγιού ψιλο-τριμμένο τυρί παρμεζάνα 
  • 150 γρ. ανθότυρο, ψιλο-θρυμματισμένο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 170 στον αέρα και λαδώνετε ένα στρογγυλό ή τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και βάθους 6 εκ. Προαιρετικά στρώνετε τη βάση του με λαδόκολλα.
  2. Βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο, αλατισμένο, κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε καλά και το ξαναβάζετε μέσα στη κατσαρόλα που το βράσατε. 
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα πράσα και τα μανιτάρια, πασπαλισμένα με 1 πρέζα αλάτι, ανακατεύοντας για 4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το πράσο. Προσθέτετε και το σκόρδο και τα κολοκυθάκια και σοτάρετε 1 λ ακόμα ανακατεύοντας. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσει το μείγμα.  
  4. Μόλις μισοκρυώσει το μείγμα το ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με τα βρασμένα κοχυλάκια, προσθέτετε το μαϊντανό, το ζαμπόν, τα αυγά χτυπημένα, λίγο αλατοπίπερο και τη μισή ποσότητα των δύο τυριών και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  5.  Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζετε στην επιφάνεια την υπόλοιπη μισή ποσότητα τυριών. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λ ακόμα ή μέχρι να πήξει καλά η πίτα και ροδίσουν τα τυριά στην επιφάνειά της.
  6. Αφαιρείτε τη πίτα από το φούρνο και μόλις χλιαρίνει ελαφρώς τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πίτα με κοχυλάκι, ζαμπόν, τυριά και λαχανικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα