Πίτα με κολοκυθάκια, πατάτες και φέτα, χωρίς φύλλο

Πίτα με κολοκυθάκια, πατάτες και φέτα, χωρίς φύλλο

Μια υπέροχη πίτα με κολοκυθάκια, πατάτες και τυρί φέτα, χωρίς φύλλο, γαρνιρισμένη με ψητά ντοματίνια και ρόκα baby. Μια εύκολη συνταγή για μια πίτα που θα απολαύσετε σαν κυρίως πιάτο ή σαν συνοδευτικό, ή ορεκτικό σε όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για άλειμμα ταψιού + 2 κ.σ. για τα ντοματίνια
  • 1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. πατάτες, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 4 αυγά
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 40 γρ. (1/4 φλ. τσαγιού) αλεύρι
  • 130 γρ. φέτα ψιλο-θρυμματισμένη
  • 250 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο (ή δενδρολίβανο)
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • αλάτι πιπέρι
  • φύλλα ρόκας baby για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και λαδώνετε ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 26 x 16 εκ.
  2. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα βάζετε σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Ανά διαστήματα τα πιέζετε με τα χέρια τους να βγάλουν το δυνατόν περισσότερα υγρά. Τέλος τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 1-2 λ. Προσθέτετε τους κύβους πατάτας, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε, ανακατεύοντας, το σοτάρισμα για 4 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε και το σκόρδο και ανακατεύετε για 1/2 λ ακόμα μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά, με σύρμα, τα αυγά προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και να έχετε ένα λείο μείγμα. Ρίχνετε και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύετε με κουτάλι να ενσωματωθεί. 
  5. Τέλος προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα αυγών και το μείγμα του τηγανιού, τα στραγγισμένα κολοκυθάκια, το σχοινόπρασο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  6. Ρίχνετε το μείγμα στο λαδωμένο πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ. Μετά τα 20 λ ρίχνετε πάνω από τη πίτα τα ντοματίνια, τα οποία έχετε αλείψει με ελαιόλαδο και αλατίσει, ξαναβάζετε το πυρέξ στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λ. περίπου. [*]
  7. Σερβίρετε τη πίτα, γαρνιρισμένη με ρόκα baby πασπαλισμένη με λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι.

[*] Εναλλακτικά, μπορείτε να λαδώσετε και αλατίσετε τα ντοματίνια και να τα βάλετε σε ένα ξεχωριστό ταψάκι και τα ψήσετε για 10 λ. Μετά γαρνίρετε με τα ντοματίνια και τη ρόκα τη πίτα την οποία θα έχετε ψήσει για 30 λ περίπου. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πίτα με κολοκυθάκια, πατάτες και φέτα, χωρίς φύλλο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.