Πίτα με κολοκυθάκια ανθότυρο και μυρωδικά
Μια συνταγή για μια υπέροχη πίτα με κολοκυθάκια ανθότυρο και μυρωδικά. Μια πίτα που θα την απολαύσετε σκέτη ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό με τα ψητά σας.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 2 κιλά κολοκυθάκια σε ροδέλες
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 1 κ.σ. βιτάμ soft + βιτάμ για άλειμμα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 500 γρ. ανθότυρο
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες
- 3/4 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 1 φλ. ρύζι καρολίνα
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε τα κοκολυθάκια σε ροδέλες, ζεσταίνουμε το βιτάμ και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν μαζί με τα κρεμμυδάκια. Ένα-δύο λεπτά πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά τα αλατίζουμε και προσθέτουμε και το σκόρδο.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε με τα αβγά, το ανθότυρο, το ρύζι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
- Στρώνουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με βιτάμ τα 4 φύλλα [το πρώτο φύλλο επίπεδο, τα υπόλοιπα δημιουργώντας ζάρες] αφού τα αλείψουμε με λιωμένο βιτάμ. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και από πάνω απλώνουμε πάλι ζαρωμένα και βουτυρωμένα 3 φύλλα, τα 2 ζαρωμένα και το τελευταίο επίπεδο.
- Χαράζουμε την πίτα, την αλείφουμε με Βιτάμ, τη ραντίζουμε με νερό και τη ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Tips
*Το χειμώνα που δεν βρίσκουμε φρέσκο δυόσμο μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με ξερό ή με ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι ή θρούμπι.
*Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κρητική ξινομυζήθρα ή ένα μείγμα από ανθότυρο και φέτα.
*Το ρύζι το βάζουμε γιατί τα κολοκυθάκια βγάζουν πολλά υγρά. Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ξινό τραχανά.
www.vitam.gr
27/07/2016
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Πίτα με κολοκυθάκια ανθότυρο και μυρωδικά
Tags: κολοκυθόπιτα κυρίως πιάτα μεζέδες ορεκτικά πίτες συνταγές φούρνου
