Πίτα με κολοκυθάκια ανθότυρο και μυρωδικά

Πίτα με κολοκυθάκια ανθότυρο και μυρωδικά

Μια συνταγή για μια υπέροχη πίτα με κολοκυθάκια ανθότυρο και μυρωδικά. Μια πίτα που θα την απολαύσετε σκέτη ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό με τα ψητά σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 2 κιλά κολοκυθάκια σε ροδέλες 
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. βιτάμ soft + βιτάμ για άλειμμα 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες
  • 3/4 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε τα κοκολυθάκια σε ροδέλες, ζεσταίνουμε το βιτάμ και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν μαζί με τα κρεμμυδάκια. Ένα-δύο λεπτά πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά τα αλατίζουμε και προσθέτουμε και το σκόρδο. 
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε με τα αβγά, το ανθότυρο, το ρύζι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Στρώνουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με βιτάμ τα 4 φύλλα [το πρώτο φύλλο επίπεδο, τα υπόλοιπα δημιουργώντας ζάρες] αφού τα αλείψουμε με λιωμένο βιτάμ. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και από πάνω απλώνουμε πάλι ζαρωμένα και βουτυρωμένα 3 φύλλα, τα 2  ζαρωμένα και το τελευταίο επίπεδο. 
  4. Χαράζουμε την πίτα, την αλείφουμε με Βιτάμ, τη ραντίζουμε με νερό και τη ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Tips

*Το χειμώνα που δεν βρίσκουμε φρέσκο δυόσμο μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με ξερό ή με ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι ή θρούμπι.

*Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κρητική ξινομυζήθρα ή ένα μείγμα από ανθότυρο και φέτα.

*Το ρύζι το βάζουμε γιατί τα κολοκυθάκια βγάζουν πολλά υγρά. Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ξινό τραχανά.

02

www.vitam.gr

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πίτα με κολοκυθάκια ανθότυρο και μυρωδικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.