Πίτα “χορτοφαγική” με μανιτάρια portobello & σπανάκι

Μια συνταγή για μια πεντανόστιμη 'χορτοφαγική' πίτα. Πίτα με μανιτάρια portobello, σπανάκι κρεμμύδια για να συνοδεύσετε τις μπριζόλες ή τα μπιφτέκια σας. 6

Πίτα “χορτοφαγική” με μανιτάρια portobello & σπανάκι

Πίτα “χορτοφαγική” με μανιτάρια portobello & σπανάκι Google+0 Pinterest0

Μια συνταγή για μια πεντανόστιμη “χορτοφαγική” πίτα. Πίτα με μανιτάρια portobello, σπανάκι κρεμμύδια για να συνοδεύσετε τις μπριζόλες ή τα μπιφτέκια σας.

Υλικά συνταγής

  • 6 μεσαίου ή 4 μεγάλου μεγέθους μανιτάρια portobello
  • 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία, τα κρεμμύδια στις 3 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε πιάτο να κρυώνει.
  2. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το σπανάκι, μέχρι να “μαραθεί”. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το βάζετε και αυτό σε πιάτο να κρυώνει.
  3. Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά, βάζετε το βούτυρο, αυξάνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε τα μανιτάρια, τα οποία έχετε ήδη καθαρίσει και κόψει σε φέτες. Τα αφήνετε για 3-4 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ και τοποθετείτε το φύλο σφολιάτας.
  5. Σε μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά, το 1 από τα 2 αυγά, για τη πίτα και στρώνετε το μείγμα στο κέντρο της ζύμης, αφήνοντας περιθώριο αριστερά-δεξιά ώστε να διπλώσει και να “σφραγιστεί” και 2 εκ. περιθώριο πάνω- κάτω. Κλείνετε τη σφολιάτα καλά περιμετρικά και τη γυρίζετε ανάποδα με τη “ραφή” προς τα κάτω. 
  6. Κάνετε 2 μαχαιριές στην οροφή για να φεύγει ο αέρας και αλείφετε τη σφολιάτα με το 1 χτυπημένο [με λίγο νερό] αυγό. Αν έχετε χρόνο αφήνετε τη πίτα για 15 λ στο ψυγείο πριν τη ψήσετε. Διαφορετικά τη ψήνετε άμεσα στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανή η σφολιάτα.

Πηγή 12/02/2015

www.sintayes.gr,

Συνταγή: Πίτα “χορτοφαγική” με μανιτάρια portobello & σπανάκι

  Tags: επιδόρπια κυρίως πιάτα μανιτάρια μανιτάρια portobello ορεκτικά πίτες σπανάκι συνταγές φούρνου χορτοφαγική πίτα

Rating
( No ratings yet )
Συνταγές της μαμάς - Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: