Πιροσκί με λουκανικάκια

Πιροσκί με λουκανικάκια

Πεντανόστιμα μίνι πιροσκί με λουκάνικα κοκτέιλ. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσει όλη η οικογένεια το τέλειο σνακ για δεκατιανό, για το σχολείο, για το πικ νικ αλλά και το τέλειο ορεκτικό ή μεζεδάκι με το ποτό σας ή για το μπουφέ στο πάρτυ. Μπορείτε να φτιάξετε διπλάσια δόση και να τα καταψύξετε. Σε αυτή τη περίπτωση τα βγάζετε από βραδίς από τη κατάψυξη, τα μεταφέρετε στη συντήρηση στο ψυγείο να ξεπαγώσουν και το πρωί τα αφήνετε για 20 λ εκτός ψυγείου πριν τα τηγανίσετε. Μια συνταγή της Ντ. Νικολάου που πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 200-220 ml χλιαρό νερό
  • 30 μικρά λουκανικάκια κοκτέιλ
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το μισό χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη για 15 λ. Μετά προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το αλάτι και αρχίζετε να ανακατεύοντας προσθέτοντας σιγά σιγά και όσο νερό χρειάζεται για ένα έχετε μια ελαστική ζύμη.
  2. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λ. Στη συνέχεια παίρνετε ένα μικρό κομμάτι ζύμης, το πλάθετε σε μπαλάκι και το αφήνετε στην άκρη. 
  3. Παίρνετε κομμάτια ζύμης, σε μέγεθος μικρού μανταρινιού, τα πλάθετε σε μπαλάκια, τα πιέζετε στης παλάμες σας για να ανοίξουν και βάζετε στο κέντρο ένα λουκανικάκι. “Κλείνετε” καλά τη ζύμη ώστε να μην υπάρχει ένωση και τοποθετείτε τα πιροσκί σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολα.
  4. Όταν βάλετε όλα τα πιροσκί στο ταψί, τα σκεπάζετε με πετσέτα και τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λ περίπου ή μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, βάζετε σε μια κατσαρόλίτσα αρκετό σπορέλαιο και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά. 
  5. Μόλις ζεσταθεί καλά το σπορέλαιο ρίχνετε μέσα το μπαλάκι ζύμης που κρατήσατε στην αρχή και το αφήνετε να “τσιτσιρίσει” για να “πάρει” τη πολλή θερμοκρασία του λαδιού. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο μισό, μέτρια προς χαμηλή, πετάτε το καμένο ζυμάρι και αρχίζετε να τηγανίζετε τα πιροσκάκια, γυρίζοντάς τα συχνά με ένα πιρούνι, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  6. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν καλά. Συνεχίζετε το τηγάνισμα σε δόσεις μέχρι να τηγανιστούν όλα τα πιροσκί και τα σερβίρετε ζεστά. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πιροσκί με λουκανικάκια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.