Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο

Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο

Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο. Μια εύκολη συνταγή για μια νόστιμη πιπερόπιτα για να την απολαύσετε σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

  • 4 πιπεριές (2 κόκκινες, 1 πράσινη, 1 κίτρινη)
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 9 φύλλα κρούστας
  • 160 γρ. τυρί φέτα ψιλο θρυμματισμένη
  • 120 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι – μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, λαδώνετε με ένα πινέλο ένα μεγάλο πυρέξ και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Πλένετε και κόβετε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια μεγέθους ζαριού και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες. Τα σοτάρετε σε 3 κ.σ. ζεστό ελαιόλαδο, ανακατεύοντας για λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. 
  3. Σε ένα μέτριο μπολ θρυμματίζετε τη φέτα και το ανθότυρο. Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά και ρίχνετε το μείγμα μέσα στο μείγμα τυριών. Προσθέτετε πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε απαλά. Προσθέτετε και τις σοταρισμένες πιπεριές και τα κολοκυθάκια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
  4. Στρώνετε στο πυρέξ τα 4 φύλλα, λαδωμένα ένα ένα, το ένα πάνω στο άλλο. Απλώνετε τη μισή ποσότητα του μείγματος πιπεριών προσθέτετε 1 φύλλο και από πάνω απλώνετε το υπόλοιπο μείγμα. Κόβετε τη μεγάλη ποσότητα φύλλων που περισσεύει και γυρίζετε προς τα μέσα τα υπόλοιπα. Σκεπάζετε τη πίτα σας με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, λαδωμένα ένα ένα και γυρίζετε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα κάτω, στη βάση του ταψιού ώστε να θωρακίσετε καλά τη γέμιση.
  5. Λαδώνετε και το επάνω φύλλο, το ραντίζετε με λίγο νερό (πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγο σουσάμι ή μαυροκούκι) και με ένα μαχαίρι με κοφτερή μύτη κόβετε σε κομμάτια τα επάνω φύλλα μόνο.
  6. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λ. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αφήνετε τη πίτα σας να σταθεί για 15-20 λ και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Φωτογραφία από:www.jusrol.co.uk

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.