Πιπερονάτη το πεντανόστιμο λαδερό

Πιπερονάτη το πεντανόστιμο λαδερό

“Πιπερονάτη”! Μια απλή συνταγή, εύκολη και γρήγορη για ένα νοστιμότατο λαδερό που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας. Μπορείτε να το σερβίρετε ως ορεκτικό, ή συνοδευτικό με τα ψητά σας ή απολαύστε το σκέτο με ζεστό ψωμί και τυρί φέτα. Μια συνταγή του σεφ Σωτ. Ευαγγέλου (από εδώ) που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πιπεριές κέρατο (πράσινες και Φλωρίνης)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά και στεγνώνετε τις πιπεριές. Μετά τις βάζετε σε ένα ταψί, τη μια δίπλα στην άλλη, τις λαδώνετε με το μισό ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 15 λ. 
  2. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και το σκεπάζετε με μεμβράνη ώστε να “ιδρώσουν” οι πιπεριές και να ξεφλουδίζονται εύκολα. Μετά από 10-15 λ τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά, τις χαράζετε στη μέση κατά μήκος, τις ξεσποριάζετε και τις αραδιάζετε σε ένα πυρέξ. 
  3. Στη συνέχεια τις ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το μπούκοβο και αλατοπίπερο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λ. Αφήνετε το φαγητό να “σταθεί” λίγο πριν το σερβίρετε. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πιπερονάτη το πεντανόστιμο λαδερό