Αναρτήθηκε στις 14/10/2016 σε Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές
Πιπεριές στο φούρνο γεμιστές με σπιτική τυροκαυτερή
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για το απόλυτο συνοδευτικό με το κρασάκι ή το ουζάκι σας αλλά και για το τέλειο ορεκτικό. Πιπεριές κόκκινες και πράσινες, για ποικιλία χρωμάτων, για υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα, γεμιστές με σπιτική τυροκαυτερή για τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά συνταγής
- Για τις πιπεριές:
- 12 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ή κόκκινες κέρατο ή συνδυασμός και των δύο, στο ίδιο μέγεθος περίπου
- Για τη τυροκαυτερή:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4-5 καυτερές πιπερίτσες, πράσινες ή κόκκινες, κομμένες κατά μήκος στη μέση, χωρίς τα κοτσανάκια τους και αφαιρείτε όσα σπόρια θέλετε.
- 500 γρ. τυρί φέτα, βαρελίσια σκληρή, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 250 γρ. κατίκι ή τσαλαφούτι σε κομματάκια
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι, πρόβειο ή αγελαδινό
- 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη (προαιρετικά)
- 1 μικρό αγγουράκι, ξεφλουδισμένο, κομμένα σε πολύ μικρά καρεδάκια
Εκτέλεση συνταγής
- Για τις πιπεριές: Προθερμαίνετε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία. Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις πιπεριές και κόβετε, από τη πλευρά του κοτσανιού, ένα “καπάκι” από τη καθεμιά. Από το άνοιγμα αφαιρείτε προσεκτικά τα σπόρια.
- Στρώνετε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας στη σχάρα του φούρνου, βάζετε τη σχάρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και απλώνετε εκεί τις πιπεριές τη μια δίπλα στην άλλη. Τις ψήνετε για 30 λ, γυρίζοντάς τες 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μέχρι να μαλακώσουν προσέχοντας να μη μαυρίσει η φλούδα τους. Τις αφαιρείτε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν καλά.
- Για τη τυροκαυτερή: Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις καυτερές πιπερίτσες, ανακατεύοντας καλά, για 3-4 λ μέχρι να ροδίσουν. Τις αποσύρετε από τη φωτιά και τις ρίχνετε σε μπλέντερ μαζί με το λάδι του τηγανιού.
- Προσθέτετε στο μπλέντερ τα τυριά, το γιαούρτι και το πολτοποιημένο σκόρδο (προαιρετικά) και τα πολτοποιείτε όλα μαζί για 1 λ περίπου ή μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά και έχετε ένα ομοιογενές λείο μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτετε το ψιλοκομμένο αγγουράκι, ανακατεύετε, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. [*]
- Όταν κρυώσουν οι πιπεριές τις γεμίζετε, ισομερώς, με τη τυροκαυτερή με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύες.
[*] Το μείγμα της τυροκαυτερής διατηρείται στο ψυγείο έως και 15 ημέρες αρκεί να το βάλετε σε καλά κλεισμένο δοχείο.
14/10/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πιπεριές στο φούρνο γεμιστές με σπιτική τυροκαυτερή