Πιπεριές πολύχρωμες γεμιστές με τυριά

Πιπεριές πολύχρωμες γεμιστές με τυριά

Πολύχρωμες πιπεριές, γεμιστές με τυριά. Μια συνταγή απλή στην εκτέλεσή της για ένα πιάτο με ιδιαίτερη υπέροχη γεύση.

Υλικά συνταγής

  • 8 πιπεριές σε διάφορα χρώματα [κόκκινες, κίτρινες, πράσινες]
  • 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 100 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη [κατά προτίμηση ελαφρώς πικάντικη]
  • 50 γρ. φέτα μοτσαρέλα τριμμένη 
  • 1/2  ποτήρι του νερού μπεσαμέλ [φτιάξτε 1/2 δόση – συνταγή εδώ]
  • 1 αυγό
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • λίγη πάπρικα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο + σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε οριζόντια τη κορυφή με το κοτσάνι, τις αδειάζουμε προσεκτικά, τις χαράζουμε [2-3 χαρακιές] περιμετρικά και τις τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις μεριές ή τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα τριμμένα τυριά τη μπεσαμέλ, το αυγό, το ελαιόλαδο, το δυόσμο και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. 
  3. Γεμίζουμε με το μείγμα τις πιπεριές, πασπαλίζουμε[**] με τη τριμμένη φρυγανιά και πάπρικα. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 20′ περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

[*] Αλάτι δεν προσθέτετε λόγω των τυριών.

[**] Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε και με τριμμένη παρμεζάνα και μετά το ψήσιμο να τις περιχύσετε με λίγο μπαλσάμικο ξύδι για πιο πλούσια και ιδιαίτερη γεύση.

Peppers

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πιπεριές πολύχρωμες γεμιστές με τυριά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.