Πιπεριές με σκορδάτη σάλτσα
Πιπεριές Φλωρίνης με σκορδάτη σάλτσα. Μια εύκολη και πολύ απλή συνταγή, για να απολαύσετε ένα νόστιμο ορεκτικό ή μεζέ με το ποτό σας ή συνοδευτικά με το ψητά σας.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
- 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
- 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
- αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους. Τις βάζετε σε αντικολλητικό ταψάκι, τις περιχύνετε με λίγο λάδι και τις ψήνετε στους 220 °C μέχρι η φλούδα τους να βγάλει φουσκάλες.
- Κατόπιν βάζετε τις πιπεριές για 7 λ σε πλαστική διάφανη σακούλα να «ιδρώσουν» και τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετείτε σε σαλατιέρα. Σκορπίζετε από πάνω τα μισά φετάκια σκόρδου.
- Ρίχνετε στο μπλέντερ το υπόλοιπο σκόρδο, το ξίδι, τα μυρωδικά [βασιλικός, θυμάρι και μαϊντανός] το αλατοπίπερο και έπειτα προσθέτετε σιγά σιγά το λάδι, ενώ λειτουργείτε τη συσκευή. Περιχύνετε τις πιπεριές, γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.
08/08/2015
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Πιπεριές με σκορδάτη σάλτσα
Tags: μεζέδες ορεκτικά πιπεριές Φλωρίνης συνταγές φούρνου