Πιπεριές γεμιστές με τυριά, ντοματίνια και μυρωδικά

Πιπεριές γεμιστές με τυριά, ντοματίνια και μυρωδικά

Μια εύκολη συνταγή για ένα απλό, κομψό, νόστιμο και πάντα ευπρόσδεκτο ορεκτικό ή μεζέ για το κρασί ή το ουζάκι ή τη μπύρα σας. Υπέροχες ψητές πιπεριές γεμιστές με τυριά, ντοματίνια, προαιρετικά με ζαμπόν και μυρωδικά.

Υλικά συνταγής

  • 6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές κέρατο (Φλωρίνης)
  • 300 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 100 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 5 ντοματίνια κομμένα σε κύβους
  • 3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. φύλλα φρέσκου μαϊντανού ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρούς κύβους (προαιρετικά)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Σε περίπτωση που βάλετε και το μπέικον το σοτάρετε σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 3-4 λ.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το κατσικίσιο τυρί και τη φέτα και τα θρυμματίζετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το τριμμένο τσένταρ, τα ντοματίνια, το δυόσμο, το θυμάρι, το μαϊντανό και πιπέρι και ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν. Αν προτιμήσετε και το μπέικον, το προσθέτετε στο μπολ και ανακατεύετε καλά.
  3. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε κατά μήκος τις πιπεριές (αφήνετε το κοτσάνι) και αφαιρείτε τους σπόρους και τα κομμάτια σάρκας που προεξέχουν. Χωρίζετε το μείγμα σε 6 ίσα μέρη και γεμίζετε τις πιπεριές. Μπορείτε να κλείσετε τις πιπεριές με μια οδοντογλυφίδα ώστε να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  4. Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ένα ρηχό ταψί τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 40 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν καλά οι πιπεριές και πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πιπεριές γεμιστές με τυριά, ντοματίνια και μυρωδικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.