Πιπεριές γεμιστές με τυριά και μπέικον

Πιπεριές γεμιστές με τυριά και μπέικον

Πιπεριές γεμιστές με τυριά και μπέικον. Μια συνταγή για έναν υπέροχο μεζέ που πραγματικά θα απολαύσετε σαν ορεκτικό αλλά και σαν μεζέ για το ποτό σας.

Υλικά συνταγής

  • 12 πιπεριές κέρατα (επιλέγουμε τις πιο χοντρές, για ευκολία στο γέμισμα)
  • 1 φλ. τσαγιού Ανθότυρο Μαστέλο
  • 1 φλ. τσαγιού Μαστέλο Αλμυρό τριμμένο
  • 2 κ.σ. φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για τη γέμιση + 5 κ.σ. επιπλέον για το ψήσιμο
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • την ψίχα από 2 – 3 φέτες ψωμί 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές. Κόβουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τους σπόρους από το άνοιγμα στην κορυφή κάθε πιπεριάς, προσέχοντας να μην τις ανοίξουμε, για να μπορέσουμε να τις γεμίσουμε. Τις ξεπλένουμε και στο εσωτερικό τους και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. [*]
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το Μαστέλο Αλμυρό, το ανθότυρο Μαστέλο θρυμματισμένα σε μικρά κομμάτια, το μαϊντανό, το αυγό, το μπέικον, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα αυτό και κλείνουμε το άνοιγμά τους με ένα κομμάτι ψίχας ψωμιού, για να μη βγει έξω η γέμιση στο ψήσιμο. [**]
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ένα λαδωμένο ταψί, σε μονή στρώση, και τις περιχύνουμε με τις 5 κουταλιές ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και τις ψήνουμε για 10 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Γυρίζουμε το διακόπτη στη λειτουργία του γκριλ, ανεβάζουμε το ταψί σε ψηλότερο ράφι του φούρνου και αφήνουμε για άλλα 7 – 8 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να ροδίσουν.

[*] Αν δεν θέλετε “τραγανές” τις πιπεριές μπορείτε πριν τις γεμίσετε να τις ψήσετε στο φούρνο για 10-12 λεπτά.

[**] Βγάλτε το ψωμί μετά το ψήσιμο και πασπαλίστε προαιρετικά με πάπρικα γλυκιά ή καυτερή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πιπεριές γεμιστές με τυριά και μπέικον

 

Comments are closed.