Πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο μανιτάρια και γραβιέρα

Πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο μανιτάρια και γραβιέρα

Πεντανόστιμες, υπέροχες πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο, μανιτάρια και τυριά. Μια εύκολη και απλή συνταγή (από εδώ) για ένα εύκολο πιάτο ιδανικό για ορεκτικό ή και κυρίως γεύμα με πιλάφι, στο οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε κοτόπουλο που σας περίσσεψε από τις προηγούμενες ημέρες και να φτιάξετε ένα υπέροχο πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 5 πράσινες πιπεριές όσο το δυνατόν πιο μακρόστενες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 450 γρ. στήθος φιλέτο κοτόπουλο (ή έτοιμο μαγειρεμένο ή ψημένο), κομμένο σε μικρά κυβάκια ή ξεψαχνισμένο αν είναι μαγειρεμένο
  • 2 ντομάτες πομοντόρια, κομμένες σε μικρά κυβάκια, χωρίς τα σπόρια
  • αλάτι πιπέρι
  • 8 μέτρια φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε κομματάκια ή φέτες (1/2 φλ. τσαγιού περίπου σύνολο)
  • 140 γρ. γραβιέρα πικάντικη κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 2 κ.γ. βούτυρο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά τις πιπεριές και χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαιράκι κάνετε στη μια πλευρά κάθε πιπεριάς, μια σχισμή από πάνω μέχρι κάτω. Αφήνετε τη κορυφή και το κοτσάνι τους και αφαιρείτε προσεκτικά τη ψίχα κάθε πιπεριάς με τα σποράκια της. 
  2. Λαδώνετε μια μικρή γάστρα ή ένα πυρέξ, τοποθετείτε μέσα τις πιπεριές με τη σχισμένη πλευρά προς τα επάνω τις περιχύνετε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 10 λ απλώς να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις βγάζετε από το φούρνο χωρίς να σβήσετε το φούρνο.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα 2 κ.γ. βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και γίνει διάφανο. Προσθέτετε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 1 λ. 
  4. Προσθέτετε το άψητο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κυβάκια, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το τηγάνισμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Σε περίπτωση ψημένου κοτόπουλο το προσθέτετε κομμένο σε κομματάκια ή το ξεψαχνίζετε, προσθέτετε λιγότερο αλατοπίπερο και απλώς το ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Τέλος ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  5. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα στο μείγμα τα 3/4 κυβάκια γραβιέρας και ανακατεύετε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Μοιράζετε το μείγμα γέμισης στις προψημένες πιπεριές (μέσα στο ταψί ή γάστρα) και από πάνω τοποθετείτε ισομερώς τα υπόλοιπα 1/4 κυβάκια γραβιέρας. 
  6. Καλύπτετε τη γάστρα με το καπάκι της ή το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τις πιπεριές σας στο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 40-45 λ περίπου. Ξεσκεπάζετε τις πιπεριές σας το τελευταίο δεκάλεπτο ψησίματος για να πάρουν ένα ωραίο ροδαλό χρώμα. Απολαύστε τες σαν ορεκτικό ή κυρίως γεύμα συνοδευμένο με πιλάφι με σαφράν. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο μανιτάρια και γραβιέρα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.