Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με πλιγούρι

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με πλιγούρι

Μια εξαιρετικά νόστιμη, θρεπτική και υγιεινή συνταγή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Το πλιγούρι εκτός από τη νοστιμιά του, αποτελεί μια πολύ καλή πηγή βιταμινών συμπλέγματος Β, απαραίτητων αμινοξέων και φυτικών ινών.

Υλικά συνταγής

  • 8-10 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού πλιγούρι
  • 3 κ.σ. δυόσμο διόσμο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε αρκετό νερό για ½ ώρα και το στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι για άλλη ½ ώρα.
  2. Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε ένα καπάκι και από μέσα αδειάζουμε τα σποράκια.
  3. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μετά προσθέτουμε την ντομάτα σε κυβάκια,  το δυόσμο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2′. Προσθέτουμε το πλιγούρι μαζί με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Γεμίζουμε τις πιπεριές, βάζουμε το καπάκι και καρφώνουμε σε αυτό μια οδοντογλυφίδα για να στερεωθεί.
  5. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, τις λαδώνουμε με ένα πινέλο και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αρκετά και να μαλακώσουν.

newego_LARGE_t_1466_105636739_type12563

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με πλιγούρι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.