Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί φέτα

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί φέτα

Μια υπέροχη συνταγή για τον απόλυτο μεζέ. Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί φέτα, κεφαλοτύρι και μυρωδικά για να τις απολαύσετε με το ουζάκι ή τη μπυρίτσα σας ή ορεκτικό ή συνοδευτικό με τα ψητά σας.

Υλικά συνταγής

  • 15 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • Για τη γέμιση:
  • 100 γρ. τυρί φέτα (πολτοποιημένη με πιρούνι)
  • 50 γρ. ανθότυρο πολτοποιημένο με πιρούνι
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 μικρή ντομάτα ξεφλουδισμένη στυμμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 αυγό χυπημένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο για τη γέμιση + 1/2 φλ. τσαγιού επιπλέον για άλειμμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις πιπεριές: Πλένετε καλά τις πιπεριές, κόβετε τα κοτσάνια, αφαιρείτε τους σπόρους και τις τρυπάτε σε 2-3 σημεία με κοφτερό μαχαίρι.
  2. Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύετε πολύ καλά ώστε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και οι γεύσεις.
  3. Με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού και γεμίζετε με το μείγμα μια μια τις πιπεριές σπρώχνοντας το μείγμα προς τα μέσα να γεμίσουν καλά. Τις σκεπάζετε καλά με τα κοτσάνια τους, τις τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί και τις περιχύνετε με το 1/2 φλ. ελαιόλαδο. 
  4. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο στον αέρα για 30-40 λ ή μέχρι να ψηθούν καλά οι πιπεριές. Αν απαιτηθεί προς το τέλος του ψησίματος τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να μην καούν εξωτερικά χωρίς να έχουν ψηθεί. 

Σημείωση: Ανάλογα με το μέγεθος των πιπεριών ενδέχεται να χρειαστείτε 2-3 πιπεριές λιγότερες ή περισσότερες.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί φέτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.