Αναρτήθηκε στις 17/10/2016 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κοτόπουλο
Μια συνταγή για ένα υπέροχο ορεκτικό. Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κοτόπουλο. Πεντανόστιμος μεζές για να συνοδεύσετε το ποτό σας ή για ορεκτικό σαν πρώτο πιάτο.
Υλικά συνταγής
- 8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
- 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 300 γρ. τυρί γκούντα ή τσένταρ τριμμένο
- 4 αυγά
- 100 γρ. βούτυρο (Flora Soft με βούτυρο)
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. κύμινο τριμμένο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό
- 1 σπιτικό ζωμό κότας Knorr
- αλάτι πιπέρι
- 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε τα καπάκια και τα κρατάμε στην άκρη, βγάζουμε τα εσωτερικά σπόρια και τις πλένουμε ξανά. Τις τοποθετούμε όρθιες σε απορροφητικό χαρτί με το άνοιγμά τους προς τα κάτω για να στραγγίξουν καλά.
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το κοτόπουλο, καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά μας (κύμινο – αλατοπίπερο), σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε ενάμιση ποτήρι καυτό νερό στο οποίο διαλύουμε τον σπιτικό ζωμό κότας. Ανακατεύουμε καλά και σιγομαγειρεύουμε έως ότου τα κομμάτια του κοτόπουλου μαλακώσουν και γίνουν τρυφερά.
- Βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, ενώ κρατάμε το ζουμάκι από το τηγάνι.
- Σε μία λεκάνη σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, το τριμμένο τυρί, το μαϊντανό και 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά της γέμισης και γεμίζουμε τις πιπεριές.
- Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ταψάκι, τις περιχύνουμε με το ζουμάκι από το σοταρισμένο κοτόπουλο και τις κλείνουμε με τα καπάκια τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20-25 λεπτά έως ότου μαλακώσουν και πάρουν χρώμα οι πιπεριές.
Πηγή
17/10/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κοτόπουλο