Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα βινεγκρέτ

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα βινεγκρέτ

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κατσικίσιο τυρί, κρεμμυδάκια και αρωματικό δυόσμο, σε 15 λ σερβιρισμένο με σάλτσα βινεγκρέτ.. Μια συνταγή για να απολαύσετε εύκολα και γρήγορα τον απόλυτο μεζέ για να συνοδεύσετε το ουζάκι ή τη μπυρίτσα σας, αλλά και για να το σερβίρετε σαν ορεκτικό. 

Υλικά συνταγής

  • Για τις γεμιστές πιπεριές:
  • 450 γρ. κατσικίσιο τυρί σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες + λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού χοντροκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1 πρέζα νιφάδες καυτερής πιπεριάς ή μπούκοβο + επιπλέον για πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • 1 βάζο 400 γρ. περίπου, ψητές πιπεριές Φλωρίνης, στραγγισμένες
  • 1 μικρού λεμονιού το ξύσμα και το χυμό 
  • Για τη σάλτσα βινεγκρέτ:
  • 80 ml (1/3) παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 1/2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό (στιφάδου) ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις γεμιστές πιπεριές: Στραγγίζετε τις πιπεριές χωρίς να τις ξεπλύνετε και κρατάτε 3 κ.σ. από το υγρό τους μέσα από το βάζο.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το κατσικίσιο τυρί, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, 3 κ.σ. από υγρό στο βάζο των πιπεριών που κρατήσατε και τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνετε και το ξύσμα και χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθούν. 
  3. Με τα δάχτυλά σας, ανοίξτε απαλά το άκρο του στελέχους της κάθε πιπεριάς και χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουταλάκι τις γεμίζετε με το μείγμα τυριού. Τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα. 
  4. Για τη σάλτσα βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το λάδι, το ξύδι, κρεμμύδι, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. Περιχύνετε τις πιπεριές με τη σάλτσα βινεγκρέτ, τις πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και (προαιρετικά) με τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς και σερβίρετε. 
  5. Σημείωση: Αν δεν σερβίρετε αμέσως τις πιπεριές σας, τις σκεπάζετε με μεμβράνη και τις τοποθετείτε στο ψυγείο. Αν θέλετε να τις σερβίρετε την επόμενη ημέρα, σας προτείνουμε να τις βάλετε σε ταψάκι και να τις ψήσετε στο γκριλ για 10 λ για ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. (Φυσικά αυτό μπορείτε να το κάνετε και στην αρχή πριν τις σερβίρετε έστω και άμεσα, αν θέλετε να τις σερβίρετε χλιαρές). Τις βγάζετε από το φούρνο και μόλις χλιαρύνουν ακολουθείτε τη διαδικασία με τη βινεγκρέτ και το πασπάλισμα με τα κρεμμυδάκια και τις νιφάδες πιπεριάς.

Capture

Πηγές και φωτογραφίες από εδώ και εδώ 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα βινεγκρέτ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.