Πικάντικο μοσχαράκι κοκκινιστό με κόκκινα φασόλια και πιπεριές

Πικάντικο μοσχαράκι κοκκινιστό με κόκκινα φασόλια και πιπεριές

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κόκκινα φασόλια και πιπεριές, γλυκές και καυτερές, για ένα ιδιαίτερα πικάντικο πιάτο. Μια εύκολη συνταγή για ένα ξεχωριστό Μεξικάνικο πιάτο με απίστευτη γεύση που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη νοστιμιά του.  

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 700 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κομμάτια 3 εκ.
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 καρότα μέτρια κομμένα σε κομμάτια 2 εκ. περίπου
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια 2 εκ. περίπου
  • 2 πιπερίτσες καυτερές (τσίλι), χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένες [*]
  • 1/2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά ή μέτρια
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό βωδινού
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (καλά στραγγισμένα) 
  • αλάτι
  • ψιλοκομμένο κόλιανδρο για γαρνίρισμα προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε τα κομματάκια κρέατος σε ένα μπολ, ρίχνετε και το αλεύρι και τα ανακατεύετε. Ζεσταίνετε, σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε παρτίδες τα κομμάτια κρέας, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 2-3 λ ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα αφαιρείτε από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε σε μπολ.
  2. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στη ζεστή κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και τη πιπεριά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν το κρεμμύδι και η πιπεριά. Προσθέτετε και το σκόρδο, τη πάπρικα και το τσίλι και ανακατεύετε για 1/2 λ ακόμα.
  3. Επιστρέφετε το κρέας μαζί με τους ζωμούς του, προσθέτετε το πελτέ, ανακατεύετε να βγάλει το άρωμά του. Ρίχνετε τη ζάχαρη τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό βοδινού και το αλάτι. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε το κρέας για 1 ώρα και 30 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  4. Όταν έχει μαλακώσει πολύ καλά το κρέας προσθέτετε τα φασόλια, δοκιμάζετε το αλάτι και αν απαιτηθεί προσθέτετε ακόμα λίγο, και σιγοβράζετε για 8-10 λ ακόμα μέχρι να ζεσταθούν καλά μέχρι μέσα τα φασόλια. Κατεβάζετε το φαγητό σας από τη φωτιά και το σερβίρετε πασπαλισμένο (προαιρετικά) με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και τορτίγιας.

[*] Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις καυτερές πιπεριές τσίλι με 1 -1 1/2 κουταλάκι του γλυκού καυτερή καπνιστή πάπρικα.

Σημείωση: Αν επιλέξετε τις πιπερίτσες τσίλι, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και τους σπόρους για να μην είναι πολύ καυτερές. Σε αυτή τη περίπτωση χρησιμοποιήστε γάντια κουζίνας για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πικάντικο μοσχαράκι κοκκινιστό με κόκκινα φασόλια και πιπεριές