Πικάντικο κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού

Πικάντικο κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού

Μια εύκολη συνταγή για αρχάριους, για ένα πεντανόστιμο φαγητό με κοτόπουλο στο φούρνο με σάλτσα πορτοκαλιού. Ένα πιάτο με ένα υπέροχο άρωμα εσπεριδοειδών και φανταστική γλυκόξινη σάλτσα που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 1.2 κιλά μπούτια κοτόπουλο φιλέτο [χωρίς κόκκαλο]
  • 80 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 80 ml μέλι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο 
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κουρκούμη
  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο φρέσκο σχοινόπρασο για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλείφετε, με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετείτε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου. Σε ένα μπολ βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το σκόρδο, το κόλιανδρο, το κύμινο, το κουρκούμη και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  2. Περιχύνετε το κοτόπουλο με το υγρό μείγμα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με τα χέρια σας να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο. Το αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το πυρέξ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 τουλάχιστον ώρα.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζετε το πυρέξ από το ψυγείο και τοποθετείτε πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου 1 φέτα πορτοκαλιού. Ρίχνετε στο ταψί το 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ.
  4. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 20 λ ή μέχρι να ροδίσουν και ψηθούν τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι μέσα. Ανά διαστήματα περιχύστε το κοτόπουλο με το ζωμό τους. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο, μεταφέρετε τα κομμάτια κοτόπουλου, μαζί με τη σάλτσα τους σε πιατέλα σερβιρίσματος, τα πασπαλίζετε [προαιρετικά] με λίγο φρέσκο σχοινόπρασο και σερβίρετε.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πικάντικο κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού