Αναρτήθηκε στις 22/09/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Πικάντικο κέικ μήλου καλυμμένο με μυρωδάτη βουτυρόκρεμα
Ένα υπέροχο κέικ μήλου με τη πικάντικη γεύση μπαχαρικών καλυμμένο με μυρωδάτη βουτυρόκρεμα. Μια εύκολη συνταγή, με απλά υλικά για ένα υπέροχο κέικ μήλου που θα γίνει σε σας και την οικογένειά η σας γλυκιά συνήθεια.
Υλικά συνταγής
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο (1/4 φρέσκο+1/4 μαργαρίνη) + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
- 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλ. τσαγιού λευκή, κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μήλο, χωρίς τη φλούδα και τα κουκούτσια
- Για τη βουτυρόκρεμα:
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με αλεύρι, ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 23 εκ. περίπου. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη.
- Σε άλλο μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυρο τη καστανή και άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά το μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα. Ρίχνετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε τη βανίλια και εναλλάξ το γάλα με το μείγμα αλευριού, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μήλα και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. Στρώνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ περίπου ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ βγει καθαρό. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
- Για τη βουτυρόκρεμα: Σε ένα μέτριο μπολ, ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά από 1 κ.σ. γάλα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αφράτο μείγμα που θα είναι αφράτο μεν αλλά ούτε αραιό, ούτε πολύ πηχτό. Απλώνετε τη βουτυρόκρεμα πάνω από το εντελώς κρύο κέικ, το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.
Πηγή
22/09/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πικάντικο κέικ μήλου καλυμμένο με μυρωδάτη βουτυρόκρεμα