Πικάντικες πολύχρωμες γεμιστές πιπεριές
Γεμιστές πιπεριές με ζυμαρικό “κοραλάκι” κόκκινα φασόλια και τυριά. Πικάντικη συνταγή για ένα υπέροχο φαγητό που θα το απολαύσετε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα.
Υλικά συνταγής
- 6 πιπεριές διαφόρων χρωμάτων, κομμένες στη μέση
- 400 γρ. ζυμαρικό “κοραλάκι”
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ανθότυρο και φέτα ανάμικτο θρυμματισμένα
- 3 κ.σ. έτοιμο καρύκευμα τάκος ή καρύκευμα για κρέας σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. τσίλι ή καγιέν ή πάπρικα καυτερή
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1/4 φλ. τσαγιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια, πλυμένα και στραγγισμένα
- 150-200 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένα στο τρίφτη [ή ένταμ ή γκούντα]
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε το ζυμαρικό σε μπόλικο αλατισμένο νερό και το βγάζετε 3 λεπτά νωρίτερα από τον προτεινόμενο χρόνο που αναφέρετε στη συσκευασία. Το σουρώνετε, το λαδώνετε και το αφήνετε στην άκρη.
- Εν” τω μεταξύ καθαρίστε τις πιπεριές και κόψτε τες στη μέση κάθετα, στραγγίξτε τα φασόλια κονσέρβας και αφήστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζετε σε λαδωμένο ταψί τις κομμένες πιπεριές σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο να ψηθούν για 15′ περίπου [μέχρι να μαλακώσουν].
- Όσο οι πιπεριές ψήνονται, ανακατέψτε το καρύκευμα με το τσίλι [ή καγιέν ή πάπρικα] και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού και τον κόλιανδρο και ανακατέψτε ακόμα λίγο να ενσωματωθούν.
- Προσθέστε στο μπολ τα μαγειρεμένα κοραλάκια, τα κόκκινα φασόλια, τα 3/4 από τα κίτρινα τυριά, αλατοπιπερώνετε [αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι ανάλογα με τα τυριά που θα βάλετε] και ανακατεύετε.
- Βγάζετε τις πιπεριές από το φούρνο βάζετε τη γέμιση, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα κίτρινα τυριά, ρίχνετε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε για 15 λεπτά μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10-15′ ακόμα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Πηγή: http://www.dairygoodness.ca/recipes/stuffed-tex-mex-mac-cheese-peppers
20/08/2014
Sintayes.gr,