Πικάντικες πατάτες στο φούρνο με κιμά και μανιτάρια

Πικάντικες πατάτες στο φούρνο με κιμά και μανιτάρια

Πικάντικες πατάτες στο φούρνο με μπαχαρικά, με κιμά, μανιτάρια, καρότα και πιπεριά. Μια συνταγή για ένα ντοστιμότατο, εύκολο στη παρασκευή του φαγητό για το καθημερινό και το Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • Για τις πατάτες:
  • 800 γρ. πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 1 κ.γ. πάπρικα (1/2 κ.γ. γλυκιά, 1/2 κ.γ. καυτερή, προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. κουρκούμη (κιτρινόριζα)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το κιμά:
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζωμός βοδινού
  • 100 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 1 μέτριο καρότο τριμμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας 
  • αλάτι πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις πατάτες: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε χοντρές φέτες και τις αλατοπιπερώνετε. Σε ένα ταψί ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη πάπρικα και το κουρκούμη. Ρίχνετε και τις πατάτες στο ταψί και τις ανακατεύετε να καλυφθούν καλά με το λάδι και τα μπαχαρικά.
  2. Τις ψήνετε, γυρίζοντάς τες περιστασιακά  για 40 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά και να ροδίσουν. (Προαιρετικά, τις καθαρίζετε, τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και μετά συνεχίζετε τη διαδικασία. Σε αυτή τη περίπτωση θα απαιτηθεί λιγότερος χρόνος ψησίματος).
  3. Για το κιμά: Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κιμά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να διαλυθεί ο κιμάς, για 6-8 λ ή μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. 
  4. Ρίχνετε το πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη, ανακατεύετε και προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη σάλτσα Worcestershire, το ζωμό βοδινού, τα μανιτάρια, τα καρότα και τη πιπεριά. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού, μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε το σκεύος σας και το σιγοβράζετε για 25 λ. 
  5. Προσθέτετε τα ανάμεικτα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για άλλα 10 λ ή μέχρι να “σωθούν” τα υγρά του. Χωρίζετε τις πατάτες σε μπολ σερβιρίσματος ρίχνετε από πάνω το κιμά, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε. 

 

Super Food Ideas/taste.com.au/Recipe:Liz Macri/Photo:Ben Dearnley

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πικάντικες πατάτες στο φούρνο με κιμά και μανιτάρια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.