Πικάντικα μύδια με ρεβύθια
Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πικάντικο πιάτο με μύδια και ρεβύθια, σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Απολαύστε τα σε ημέρες νηστείας και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 μικρές- baby μαραθόριζες (φινόκιο), κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
- 300 ml λευκό κρασί
- 2 φλ. τσαγιού βρασμένα ρεβύθια ή έτοιμα σε κονσέρβα (βρασμένα) στραγγισμένα
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- αλάτι πιπέρι
- 1 κιλό μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου
- 1/2 κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το φινόκιο και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας, για 5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτετε το σκόρδο σοτάρετε για 1/2 λ ακόμα, ανακατεύοντας και σβήνετε με το λευκό κρασί. Τα αφήνετε να βράσουν για 1-2 λ.
- Ρίχνετε το πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε, τα ντοματάκια κονκασέ, τα βρασμένα ρεβύθια, τη πάπρικα, αλατοπίπερο, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 8-10 λ περίπου.
- Προσθέτετε τα μύδια, ξανασκεπάζετε τη κατσαρόλα, αυξάνετε τη θερμοκρασία σε υψηλή και βράζετε για 2 λ. Μετά ανακινείτε τη κατσαρόλα και ελέγχετε αν έχουν ανοίξει όλα τα μύδια. Αν δεν έχουν ανοίξει, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, ξανασκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 2 λ ακόμα. Αν ακόμα κάποια μύδια δεν έχουν ανοίξει αφαιρέστε τα από τη κατσαρόλα και πετάξτε τα.
- Σερβίρετε σε μπολ το φαγητό, το πασπαλίζετε με το κόλιανδρο και το τσίλι, προαιρετικά και με επιπλέον πάπρικα και μαύρο πιπέρι και καλή σας … όρεξη.
19/03/2016
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Πικάντικα μύδια με ρεβύθια
Tags: θαλασσινά κατσαρόλας κόκκινη σάλτσα ντομάτας κυρίως πιάτα Μύδια νηστίσιμα νηστίσιμες συνταγές όσπρια ρεβύθια συνταγές