Πικάντικα κεφτεδάκια με ντιπ γιαουρτιού

Πικάντικα κεφτεδάκια με ντιπ γιαουρτιού

Πεντανόστιμα, πικάντικα κεφτεδάκια σερβιρισμένα με ντιπ γιαουρτιού. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα πάντα ευπρόσδεκτο πιάτο, σαν ορεκτικό ή μεζέ ή και κυρίως πιάτο. Απολαύστε το με την οικογένειά σας ή και με τους καλεσμένους σας. 

Υλικά συνταγής

  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 750 γρ. κιμάς ανάμεικτος μοσχαρίσιος-χοιρινός
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 μικρές φέτες ψωμί 2-3 ημερών, μουλιασμένες, καλά στυμένες
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 κ.γ. κίμινο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το ντιπ γιαουρτιού:
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο, τριμμένο + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1/2 κ.γ. δυόσμος αποξηραμένος, τριμμένος
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. άνηθος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το ντίπ γιαουρτιού: Τοποθετείτε όλα τα υλικά για το ντιπ γιαουρτιού σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα πριν το σερβίρετε.
  2. Για τα κεφτεδάκια: Βάζετε με μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, τα ζυμώνετε καλά, για αρκετή ώρα,  σκεπάζετε το μπολ και βάζετε το μείγμα τουλάχιστον 30-40 λ στο ψυγείο να ενσωματωθούν και οι γεύσεις.
  3. Μετά τα 30 λ, βγάζετε το μείγμα κιμά από το ψυγείο, το ζυμώνετε εκ” νέου καλά και πλάθετε κεφτεδάκια, μεγέθους καρυδιού. Προαιρετικά τα “περνάτε” από αλεύρι και τα τηγανίζετε, σε παρτίδες, σε μπόλικο σπορέλαιο, σε μέτρια φωτιά, απ” όλες τις πλευρές. Τα αφαιρείτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρετε ζεστά με το ντιπ γιαουρτιού και πατάτες τηγανιτές ή φούρνου.

middle-eastern-meatballs1