Πικάντικα χοιρινά “Ribs” με τσίλι

Πικάντικα χοιρινά “Ribs” με τσίλι

Πικάντικα χοιρινά “Ribs” με τσίλι. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο εορταστικό και όχι μόνο πιάτο για το οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι μας.

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. πλευρά χοιρινά [Ribs]
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα κέτσαπ
  • 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα hoisin
  • 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα τσίλι καυτό
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και τοποθετείτε λαδόκολα σε ένα μεγάλο ταψί. Αν η στηθοπλευρά είναι ολόκληρη τη κόβετε στη μέση. 
  2. Σε ένα μακρόστενο σκεύος [πυρέξ] προσθέτετε τη σάλτσα κέτσαπ, τη σάλτσα hoisin, τη σάλτσα τσίλι και το σκόρδο και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το βάζετε μέσα στη σάλτσα και το γυρίζετε ώστε να καλυφθεί πλήρως από τη σάλτσα.
  3. Βάζετε το κρέας στο ταψί με τη λαδόκολα και κρατάτε την υπόλοιπη σάλτσα. Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 210 βαθμούς και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά αλείφοντας το κρέας με την υπόλοιπη σάλτσα που έχει μείνει.
  4. Βγάζετε τα ribs από το φούρνο και μόλις μισοκρυώσουν τα κόβετε σε κομμάτια/φέτες και σερβίρετε.

Καλά Χριστούγεννα

christmas-new-year-wallpaper-203

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πικάντικα χοιρινά “Ribs” με τσίλι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.