Πικάντικα αρνίσια μπριζολάκια και σάλτσα γιαουρτιού με ταχίνι

Πικάντικα αρνίσια μπριζολάκια και σάλτσα γιαουρτιού με ταχίνι

Πικάντικα αρνίσια μπριζολάκια με σάλτσα γιαουρτιού με ταχίνι και δροσερή σαλάτα. Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 αρνίσια μπριζολάκια (κοτολέτες) 200 γρ. περίπου το ένα
  • 140 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη σαλάτα / συνοδευτικό:
  • 1 πίτα για σουβλάκια ή αραβική
  • 2 μικρά αγγουράκια κομμένα σε κομματάκια 1 εκ. περίπου
  • 3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κομματάκια 1 εκ. περίπου
  • 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα μέντας
  • 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα κόλιανδρου

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα αρνίσια μπριζολάκια: Σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύετε καλά το κύμινο, τη μισή πάπρικα, το μισό σκόρδο και το μισό ελαιόλαδο. Αλείφετε με το μείγμα τα μπριζολάκια και τα αλατοπιπερώνετε. 
  2. Ψήνετε σε γκριλιέρα τα μπριζολάκια για 3-4 λ από κάθε πλευρά ή περισσότερο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά, τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο, τα σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε να “ξεκουραστούν” για 5 λ.
  3. Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ αναμιγνύετε, το γιαούρτι, το ταχίνι, 2 κ.σ. ζεστό νερό, 2 κ.γ. χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη πάπρικα σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
  4. Για τη σαλάτα / συνοδευτικό: Προθερμαίνετε το γκρίλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ψήνετε τη πίτα για 1-2 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει τραγανή. Τη βγάζετε από το φούρνο και τη κόβετε σε κομματάκια των 5 εκ.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το αγγούρι, τη ντομάτα, το δυόσμο, το κόλιανδρο, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο σκόρδο, αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτετε και τα κομματάκια πίτας και ανακατεύετε. Σερβίρετε τα μπριζολάκια με τη σαλάτα γαρνιρισμένο με το μείγμα γιαουρτιού με το ταχίνι.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πικάντικα αρνίσια μπριζολάκια και σάλτσα γιαουρτιού με ταχίνι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.