Σάλτσα πέστο
Μια νοστιμότατη σάλτσα για μια φανταστική μακαρονάδα.
Υλικά συνταγής
- 50 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 2-3 σκ. Σκόρδο
- 8 κουταλιές λάδι
- 1 κ.σ. κουκουνάρι [καβουρδισμένο για να βγάλει το άρωμά του]
- 30 γρ. τυρί πεκορίνο τριμμένο ή παρμεζάνα
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα βασιλικού.
- Σε ένα multi ρίχνουμε το σκόρδο, μια κοφτή κουταλιά σούπας κουκουνάρι, λίγο ελαιόλαδο και τα αλέθουμε.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα φύλλα βασιλικού και το λάδι και τα αλέθουμε όλα μαζί.
- Προσθέτουμε το πεκορίνο [ή παρμεζάνα] λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Άν χρειαστεί λίγο λάδι ακόμη το προσθέτουμε ώστε να πάρουμε μια παχύρευστη σάλτσα.
07/04/2014
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Σάλτσα πέστο
Tags: dressing Σάλστα σος