Πεντανόστιμα σουβλάκια κοτόπουλου

Πεντανόστιμα σουβλάκια κοτόπουλου

Μια πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα, μαλακά σουβλάκια κοτόπουλου. Ένα εύκολο και πάντα ευπρόσδεκτο πιάτο και το καθημερινό οικογενειακό σας τραπέζι και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • 4 στήθη φιλέτο κοτόπουλου σε κύβους
  • 40 ml μέλι
  • 30 ml ηλιέλαιο
  • 40 ml σόγια σος
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε κύβους κατά το δυνατόν στις ίδιες διαστάσεις.
  2. Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύετε καλά το ηλιέλαιο, το μέλι, τη σόγια σος και λίγο πιπέρι. [αποφύγετε το αλάτι λόγω της σόγιας σος που είναι αλμυρή]. Κρατάτε λίγη από τη μαρινάδα στην άκρη για να αλείφετε το σουβλάκια κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  3. Βάζετε μέσα στην υπόλοιπη μαρινάδα το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ανακατεύετε, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες να μαριναριστεί. 
  4. Βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και περνάτε σε ξυλάκια από σουβλάκια εναλλάξ τα κομματάκια κοτόπουλου και τα λαχανικών. Ψήστε το σουβλάκια για 12-15 λ φροντίζοντας να τα γυρίζετε κατά διαστήματα και να τα αλείφετε με ένα πινέλο με τη μαρινάδα που κρατήσατε. 
  5. Σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά πάνω σε πίτες με μπόλικη σαλάτα και συνοδέψτε τα με πατάτες τηγανιτές και τυρί φέτα. 

 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πεντανόστιμα σουβλάκια κοτόπουλου

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.