Αναρτήθηκε στις 01/02/2018 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Πεντανόστιμα μπιφτέκια κεμπάπ
Μια πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα και αφράτα μπιφτέκια κεμπάπ. Συνοδέψτε τα με πατάτες τηγανιτές, σαλάτα, πίτες για σουβλάκια και γιαούρτι.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος με αρνίσιο κιμά)
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1½ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 3 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 κρόκο αυγού
- 1/3 φλ. τσαγιού νερό
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια / κεμπάπ και τα ζυμώνετε με το γάντζο του μίξερ για 10 λ περίπου, προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Σκεπάζετε το μπόλ με το μείγμα, με μεμβράνη και τον βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες [για καλύτερο αποτέλεσμα και για 6-8 ώρες] να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
- Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο και “ντύνετε” γύρω-γύρω σφιχτά, μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια, με το κιμά, δίνοντάς τους μακρόστενο σχήμα σαν λουκάνικο. Τα ψήνετε σε τηγάνι σχάρα ή τοστιέρα ή στο σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 10 λ από κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε τα μπιφτέκια/κεμπάπ ζεστά και τα συνοδεύετε με σαλάτα και πατάτες τηγανιτές ή με με πίτες για σουβλάκι και γιαούρτι.
01/02/2018
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πεντανόστιμα μπιφτέκια κεμπάπ