Πεντανόστιμα μπιφτέκια κεμπάπ
Μια πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα και αφράτα μπιφτέκια κεμπάπ. Συνοδέψτε τα με πατάτες τηγανιτές, σαλάτα, πίτες για σουβλάκια και γιαούρτι.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος με αρνίσιο κιμά)
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1½ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 3 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 κρόκο αυγού
- 1/3 φλ. τσαγιού νερό
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια / κεμπάπ και τα ζυμώνετε με το γάντζο του μίξερ για 10 λ περίπου, προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Σκεπάζετε το μπόλ με το μείγμα, με μεμβράνη και τον βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες [για καλύτερο αποτέλεσμα και για 6-8 ώρες] να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
- Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο και “ντύνετε” γύρω-γύρω σφιχτά, μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια, με το κιμά, δίνοντάς τους μακρόστενο σχήμα σαν λουκάνικο. Τα ψήνετε σε τηγάνι σχάρα ή τοστιέρα ή στο σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 10 λ από κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε τα μπιφτέκια/κεμπάπ ζεστά και τα συνοδεύετε με σαλάτα και πατάτες τηγανιτές ή με με πίτες για σουβλάκι και γιαούρτι.
01/02/2018
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Πεντανόστιμα μπιφτέκια κεμπάπ
Tags: κεμπάπ κιμάς κιμάς αρνίσιος κιμάς μοσχαρίσιος κόκκινο κρέας κυρίως πιάτα Μπιφτέκια συνταγές φούρνου