Πένες με μελιτζάνες σε κόκκινη σάλτσα

Πένες με μελιτζάνες σε κόκκινη σάλτσα

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, μεσογειακό πιάτο. Πένες με μελιτζάνες, ελιές και κάπαρη σε κόκκινη σάλτσα. Τόσο μυρωδάτα και απλά υλικά, τόσο εύκολη στη παρασκευή της, τόσο νόστιμη και υγιεινή για να την απολαύσει όλη η οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. μελιτζάνες κομμένες σε κύβους 2 εκ.
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.το ένα)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές πράσινες
  • 60 γρ. κάπαρη ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 400 γρ. πένες ή βίδες 
  • 3-4 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με καπάκι. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και σοτάρετε ανακατεύοντας για 4 λ περίπου μέχρι μα μαλακώσει και γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε και το σκόρδο και σοτάρετε 1 λ ακόμα.
  2. Δυναμώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τις μελιτζάνες και τις σοτάρετε ανακατεύοντας για 2-3 λ. Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ και αλατοπιπερώνετε. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15 λ ή μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε τις ελιές, τη κάπαρη και το μαϊντανό, ανακατεύετε και αφαιρείτε το φαγητό από τη φωτιά.
  3. Εν τω μεταξύ, μέχρι να γίνει η σάλτσα βράζετε το ζυμαρικό σας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και τα ξαναβάζετε στην άδεια κατσαρόλα που τα βράσατε. Ρίχνετε και τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και τα σερβίρετε πασπαλισμένα με τη παρμεζάνα (προαιρετικά).

Πηγή:delicious/taste.com.au/Recipe:Louise Pickford/Photo:Ian Wallace

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πένες με μελιτζάνες σε κόκκινη σάλτσα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.