Αναρτήθηκε στις 25/01/2016 σε Ζυμαρικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές, Ψάρι - Θαλασσινά
Τόνος με ζυμαρικά σε κόκκινη σάλτσα
Μια εύκολη συνταγή για ένα γευστικότατο χορταστικό και υγιεινό φαγητό, με υπέροχα, αγνά μεσογειακά υλικά.Τόνος κονσέρβας με ζυμαρικό αρεσκείας σας και μεσογειακά λαχανικά σε κόκκινη σάλτσα. Ένα φαγητό για ένα υπέροχο και υγιεινό γεύμα για την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
- 2 κονσέρβες τόνος (σε νερό) χονδροκομμένος
- 500 γρ. φουσίλι ή πέννες ή βίδες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές μέτριες (1 πράσινη +1 κόκκινη) κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 1 κουτί κονκασέ ντομάτες ή 5-6 ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 10-15 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι κομμένες στη μέση
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ξαρμυρισμένη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 3/4 ποτηράκι κρασιού, κρασί άσπρο
- ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τις πέννες σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνετε, τις λαδώνετε, τις ανακατεύετε και τις ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τις βράσατε.
- Ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει” προσθέτετε τις ντομάτες κονκασέ, το πελτέ, τη ζάχαρη και τη κάπαρη.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. 10 λ πριν είναι έτοιμη η σάλτσα προσθέτετε τις ελιές, το μαϊντανό και το τόνο χοντροκομμένο, προσθέτετε -αν χρειάζεται- λίγο ακόμα ζεστό νερό, πιπέρι και αλάτι -μετά από δοκιμή- σκεπάζετε πάλι το τηγάνι και αφήνετε τη σάλτσα να πήξει καλά για τα 10 λ επιπλέον.
- Αν θέλετε το ζυμαρικό σας ανάμεικτο με τη σάλτσα και τον τόνο, το βράζετε λιγότερη ώρα και το προσθέτετε μαζί με τον τόνο, τις ελιές και το μαϊντανό στο βαθύ τηγάνι. Σταδιακά αν χρειάζεται, προσθέτετε και 1 φλ. τσαγιού νερό από αυτό που βράσατε το ζυμαρικό και φροντίσατε να κρατήσετε όταν το σουρώσατε. Βράζετε ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 10 λ περίπου ή μέχρι να βράσουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Αν θέλετε χωριστά τις πέννες, τις βράζετε κανονικά και τις σερβίρετε γαρνιρισμένες με τη σάλτσα τόνου.
25/01/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τόνος με ζυμαρικά σε κόκκινη σάλτσα