Πέννες με τυρί στο φούρνο

Πέννες με τυρί στο φούρνο

Ένα εύκολο, γρήγορο, πεντανόστιμο και χορταστικό γεύμα ή δείπνο με δύο αγαπημένα υλικά, ζυμαρικό και τυριά, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους φαγητό για να το απολαύσετε ως κυρίως πιάτο ή ορεκτικό ή συνοδευτικό.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο (500 γρ.) πέννες
  • 680 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο (ή ανάμεικτα με γραβιέρα, ένταμ και άλλα κίτρινα τυριά που λιώνουν)
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 115 γρ. βούτυρο
  • αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις πέννες σας σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό από 2-4 λ λιγότερο από τον προτεινόμενο στη συσκευασία χρόνο (ανάλογα πόσο αλ τέντε τα θέλετε μετά το ψήσιμο στο φούρνο). Τα στραγγίζετε πολύ καλά και τα μεταφέρετε πάλι στη κατσαρόλα που τα βράσατε. 
  2. Μαλακώνετε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 60 έως 90 δευτερόλεπτα ελέγχοντάς το κάθε 10 με 15 δευτερόλεπτα για να εξασφαλίσετε απλώς θα μαλακώσει και δεν θα λιώσει. 
  3. Ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με τις στραγγισμένες πέννες, το μαλακωμένο βούτυρο, το γάλα, αλατοπίπερο και τα 2/3 από το τριμμένο τσένταρ και τα ανακατεύετε απαλά να αναμιχθούν καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σας σε ένα πυρέξ, το στρώνετε ομοιόμορφα και από πάνω πασπαλίζετε, σε όλη την επιφάνεια, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί τσένταρ. 
  4. Ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50-55 λ περίπου, τα πρώτα 20 λ με σκεπασμένο, χαλαρά, το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και μετά ξεσκέπαστο μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά στην επιφάνεια του φαγητού.