Πέννες με σάλτσα Αραμπιάτα

Πέννες με σάλτσα Αραμπιάτα

Μια πεντανόστιμη και πικάντικη συνταγή για πέννες με σάλτσα Αραμπιάτα για όλη την οικογένεια. Ένα γευστικό πιάτο για όλα τα γούστα που θα απολαύσει  όλη η οικογένειά σας αλλά και οι καλεσμένοι σας…

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό πέννες
  • 1 κουτί ντομάτες κονκασέ
  • 1/2 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο στα τέσσερα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού καυτερή πάπρικα ή λίγο τσίλι
  • 15 ελιές χονδροκομμένες  χωρίς το κουκούτσι [προαιρετικά]
  • 200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Ελαιόλαδο
  • 15 φυλλαράκια Βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι -λίγο- πιπέρι [προσέξτε τη ποσότητα του αλατιού γιατί προσθέτουμε αλμυρά τυριά]
  • 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για πολύ λίγο μέχρι να αρωματιστεί το λάδι και το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καυτερό πιπέρι, λίγο αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 3 – 4 λ, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  3. Ρίχνουμε τα κονκασέ, το πελτέ, το βασιλικό, τις ελιές και 1 1/2 ποτήρια νερού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 15 – 20 λ, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Συγχρόνως, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο, κοχλαστό νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  5. Ρίχνουμε τα τυριά, ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να αρχίσουν να λιώνουν τα τυριά και σερβίρουμε. Κρατάμε λίγο τυρί για πασπάλισμα.

Αυξομειώστε τη ποσότητα της καυτερής πάπρικας ή του τσίλι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πέννες με σάλτσα Αραμπιάτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.