Πέννες με μυρωδάτο κιμά

Πέννες με μυρωδάτο κιμά

Πέννες με μυρωδάτο κιμά. Μια εύκολη συνταγή, για ένα απλό αλλά γευστικότατο πιάτο, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Ένα εύκολο στη παρασκευή του, χορταστικό, πεντανόστιμο, αγαπημένο απ” όλους φαγητό, σίγουρα η… αγαπημένη νοστιμότατη λύση της νοικοκυράς.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό πέννες
  • ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 κ.γ. ανάμεικτα αποξηραμένα καρυκεύματα (βασιλικός, ρίγανη, δεντρολίβανο, μαντζουράνα και θρούμπι)
  • 1 πρέζα καυτερό πιπέρι
  • 2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. αποξηραμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κ.γ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο + επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού πολτοποιημένα στο multi ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • τριμμένο τυρί (ξηρή μυζήθρα, ή παρμεζάνα, ή κεφαλοτύρι) για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε σε άφθονο, αλατισμένο με 1 1/2 κοφτές κ.σ. αλάτι, τις πέννες άλ τέντε”, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε, τις λαδώνετε ελαφρώς και τις ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τις βράσατε. 
  2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το κιμά. Σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το ανάμεικτο μείγμα καρυκευμάτων και το κόκκινο πιπέρι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 5 λ ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο, το φρέσκο θυμάρι και λίγο αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ επιπλέον. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Ζεσταίνετε σε υψηλή θερμοκρασία ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο. Πασπαλίζετε τη βάση του τηγανιού με αλάτι, ρίχνετε το κιμά και τον ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα ή πιρούνι, “σπάζοντάς” τον σε πολύ μικρά “γρομπαλάκια” μέχρι να αλλάξει χρώμα. 
  4. Μεταφέρετε το κιμά στη κατσαρόλα με το σοταρισμένο κρεμμύδι, προσθέτετε το ντοματοχυμό, τη ζάχαρη, το φρέσκο βασιλικό και το βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λ. Στη συνέχεια, το δοκιμάζετε και προσθέτετε, αν απαιτείται, περισσότερα καρυκεύματα, αλάτι πιπέρι ή ζάχαρη και λίγο ζεστό νερό και συνεχίζετε το σιγο-βράσιμο για άλλα 10-15 λ με σκεπασμένη τη κατσαρόλα.
  5. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα με το κιμά, τη ρίχνετε στη κατσαρόλα με τις βρασμένες πέννες και ανακατεύετε να καλυφθούν καλά οι πέννες. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας πασπαλισμένο (προαιρετικά) με τριμμένο τυρί επιλογής σας και φρέσκα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού.

ytr

 

 

Πηγή

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πέννες με μυρωδάτο κιμά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα