Πέννες με λουκάνικα Chorizo και παρμεζάνα σε κόκκινη σάλτσα

Πέννες με λουκάνικα Chorizo και παρμεζάνα σε κόκκινη σάλτσα

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα νοστιμότατο πιάτο. Αν θέλετε ένα απλό και γρήγορο στη παρασκευή του, γευστικότατο πιάτο, φτιάξτε πένες με λουκάνικα chorizo ή άλλα επιλογής σας σε κόκκινη σάλτσα και απολαύστε το.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό πέννες
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 3 χοιρινά λουκάνικα chorizo ή άλλα χοιρινά (250 γρ. περίπου σύνολο), κομμένα σε λεπτές φέτες 
  • 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ (2×400 γρ.) 
  • 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι, 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις πέννες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε καλά και τις αφήνετε στην άκρη. 
  2. Εν τω μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με το δενδρολίβανο και τις φέτες λουκάνικου, ανακατεύοντας για 5 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά και γίνουν τραγανές οι φέτες λουκάνικου και από τις δύο πλευρές.
  3. Προσθέτετε το ντοματοπελτέ, 1 πρέζα ζάχαρη, ανακατεύετε γρήγορα και ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ και 1/2 φλ. τσαγιού νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15-20 λ περίπου μέχρι να ψηθεί και πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Προσθέτετε  τη κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο (προσοχή στο αλάτι λόγο του λουκάνικου και της παρμεζάνας) και σιγοβράζετε για ακόμα 5-7 λ. Προσθέτετε το μαϊντανό και το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε για 1/2 λ μέχρι να λιώσει το τυρί.
  5. Ρίχνετε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα τις στραγγισμένες πέννες και ανακατεύετε μέχρι να  καλυφθούν καλά οι πέννες με τη σάλτσα και να ζεσταθούν. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως ζεστό. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πέννες με λουκάνικα Chorizo και παρμεζάνα σε κόκκινη σάλτσα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.