Πέννες με κιμά και μελιτζάνες

Πέννες με κιμά και μελιτζάνες

Πέννες με κιμά και μελιτζάνες σε πλούσια σάλτσα ντομάτας πασπαλισμένες με τυρί φέτα! Προσθέστε μια νότα στη παραδοσιακής ελληνική κουζίνα στα ζυμαρικά σας και δημιουργήστε αυτό το υπέροχο φαγητό που λατρέψει η όλη η οικογένειά σας. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα πεντανόστιμο πιάτο που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή χοιρινός
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 συσκευασία των 400 γρ. τοματάκια κονκασέ
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γρ. πέννες 
  • 170 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και τη μελιτζάνα, ανακατεύοντας διαρκώς για 2 λ. Μετά μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε με το καπάκι και τα αφήνετε να σιγομαγειρεύονται για άλλα 5 λ, ανακατεύοντάς τα ανά διαστήματα. 
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε στο τηγάνι τον κιμά και το σκόρδο, ανακατεύετε για 2-3 λ ή μέχρι να πάρει ο κιμάς ένα καφετί χρώμα. Προσθέτετε τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. 
  3. Σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και μαγειρεύετε τη σάλτσα κιμά για 10 λ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Λίγο πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτετε τη ρίγανη και ανακατεύετε.
  4. Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο κοχλαστό νερό βράζετε τις πέννες σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες κρατάτε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό που τις βράσατε και τις στραγγίζετε.
  5. Αδειάζετε αμέσως τις στραγγισμένες πέννες μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα κιμά-μελιτζάνας, προσθέτετε και 3-4 κ.σ. από το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις να καλυφθούν οι πέννες με το μείγμα κιμά. Αν απαιτηθεί ρίχνετε 2-3 κ.σ. νερό βρασμένο επιπλέον. 
  6. Μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα τα πασπαλίζετε με τη θρυμματισμένη φέτα και το σερβίρετε ζεστό. Καλή σας απόλαυση!

 

Tip: Μπορείτε να καταψύξετε το φαγητό σας ως εξής. Μόλις κρυώσει πάρα πολύ καλά το φαγητό σας το μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο, ασφαλές για την κατάψυξη, το σφραγίζετε καλά και καταψύξτε το φαγητό σας από 1 έως και 3 μήνες. Για να το σερβίρετε το ξεπαγώνετε από βραδίς μέσα στο ψυγείο πριν το ξαναζεστάνετε.