Πέννες με κιμά και στρώσεις τυριών στο φούρνο

Πέννες με κιμά, σάλτσα ντομάτας και τυριά στο φούρνο. Ένα πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό και όχι μόνο τραπέζι. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ζυμαρικό πέννες 
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένα στο μούλτι
  • 200 ml ελαφρώς συμπυκνωμένο ντοματοχυμό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλη κ.σ. ανάμεικτα αποξηραμένα μυρωδικά (βασιλικό, ματζουράνα, ρίγανη, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, μαϊντανό)
  • αλάτι πιπέρι
  • 200 γρ. τυρί Προβολόνε, κομμένο σε φέτες
  • 230 γρ. τυρί cottage (κότατζ) ή ανθότυρο θρυμματισμένο 
  • 250 γρ. τυρί Μοτσαρέλα, τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τις πέννες σας να βράσουν σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό, 2-3 λ λιγότερο από το χρόνο που αναφέρετε στη συσκευασία (ανάλογα πόσο αλ τέντε θέλετε το ζυμαρικό σας). Τις στραγγίζετε καλά και τις αφήνετε στην άκρη. 
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας για 1/2 λ. Προσθέτετε το κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα (πιέζοντας το κιμά με πιρούνι), μέχρι να αλλάξει χρώμα. 
  3. Προσθέτετε το πολτό ντομάτας και τον τρίβετε στη βάση του τηγανιού να βγάλει το άρωμά του. Ρίχνετε και τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοχυμό, τη ζάχαρη, τα καρυκεύματα και αλατοπίπερο, ανακατεύετε και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.  
  4. Παίρνετε ένα πυρέξ 23χ33 εκ. και στρώνετε τα υλικά σας ως εσείς. Στη βάση του πυρέξ απλώνετε τις μισές πέννες. Πάνω από τις πέννες στρώνετε όλο το τυρί κότατζ ή ανθότυρο και από πάνω απλώνετε όλες τις φέτες τυριού Προβολόνε. Πάνω από το προβολόνε περιχύνετε τη μισή σάλτσα ντομάτας/κιμά, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του πυρέξ.
  5. Συνεχίζετε τις στρώσεις με τις υπόλοιπες πέννες, από πάνω πασπαλίζετε τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα, καλύπτετε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας/κιμά και τελειώνετε πασπαλίζοντας από πάνω την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα. 
  6. Ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λ περίπου. Αν εν τω μεταξύ αρχίζει να παίρνει χρώμα η μοτσαρέλα σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Το σερβίρετε ζεστό και … καλή σας όρεξη. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πέννες με κιμά και στρώσεις τυριών στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.