Πέννες με κιμά, πιπεριά και τυρί στο φούρνο

Πέννες με κιμά, πιπεριά και τυρί στο φούρνο

Πεντανόστιμες πέννες με κιμά, πιπεριά και τυρί στο φούρνο. Ένα λαχταριστό, χορταστικό και γευστικότατο πιάτο, που θα λατρέψουν όποιοι το δοκιμάσουν. Μια συνταγή (από εδώ) για το τέλειο γεύμα ή δείπνο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Συνοδέψτε το με μια μεγάλη σαλάτα και απολαύστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο (1/2 κιλό) πέννες
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 μεγάλη πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομματάκια 
  • 1/2 φλ. τσαγιού (115 γρ). βούτυρο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες 
  • 3 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας 
  • 1/2 κ.γ. σκόνη μοσχοκάρυδο
  • αλάτι πιπέρι 
  • 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε με τις 2 κ.σ. βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση διάστασης 23 εκ. 
  2. Σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες 1-2 λ λιγότερο (ανάλογα πόσο αλ΄τέντε τα θέλετε μετά το ψήσιμο) από τον προτεινόμενο στη συσκευασία χρόνο. Τις στραγγίζετε καλά και τις αφήνετε στην άκρη. 
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνετε το κιμά, αλάτι πιπέρι, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη και σοτάρετε, ανακατεύοντας και πιέζοντάς το κιμά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αλλάξει χρώμα. 
  4. Με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε το κιμά σε μπολ, φροντίζοντας να αφήσετε τους ζωμούς του μέσα στο τηγάνι. Επιστρέφετε το τηγάνι με τους ζωμούς στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις σοτάρετε για 6-8 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρετε και τις πιπεριές στο μπολ με το κιμά.
  5. Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα λιώνετε σε μέτρια φωτιά το 1/2 φλ. βούτυρο. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα για 1-2 λ ή μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα μείγμα/πάστα. Ρίχνετε σταδιακά, λίγο τη φορά, το γάλα συνεχίζοντας το ζωηρό ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί καλά το μείγμα/πάστα αλευριού και αρχίσει να πήζει η κρέμα.
  6. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε το ανακάτεμα με κουτάλι, μέχρι να λιώσει το τυρί και έχετε μια πηχτή κρέμα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε στη κρέμα αλάτι, πιπέρι, τη σκόνη μουστάρδας και μοσχοκάρυδου και ανακατεύετε.
  7. Ρίχνετε τις στραγγισμένες πέννες μέσα στη κατσαρόλα με τη κρέμα και ανακατεύετε καλά να καλυφθούν πλήρως οι πέννες με τη κρέμα. Ρίχνετε τις μισές καλυμμένες με τη κρέμα πέννες στο ταψί και ισιώνετε την επιφάνειά τους. Από πάνω απλώνετε το μείγμα κιμά-πιπεριάς και από πάνω καλύπτετε με τις υπόλοιπες καλυμμένες με τη κρέμα πέννες.
  8. Πασπαλίζετε στη κορυφή τη τριμμένη παρμεζάνα, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας για 20 λ. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λ ή μέχρι η κορυφή με τη παρμεζάνα πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το σερβίρετε αμέσως με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πέννες με κιμά, πιπεριά και τυρί στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.