Πέννες με κιμά και τυριά στη κατσαρόλα

Πέννες με κιμά και τυριά στη κατσαρόλα

Πέννες με κιμά σε σάλτσα ντομάτας, με τυριά στη κατσαρόλα. Ένα πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο  για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για ένα φαγητό που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι και θα αγαπήσουν οι μεγάλοι φίλοι των ζυμαρικών!

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο (½ κιλό) πέννες
  • αλάτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (ή ανάμεικτο με χοιρινό) [*]
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (400 γρ. το ένα)
  • 2 μεγάλες κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • ½-1 κ.σ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (τσίλι)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 340 γρ. ανθότυρο, κομμένο σε κύβους 1 εκ. 
  • 450 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τις πέννες σας σε μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό και τις βράζετε 3 λ λιγότερο από την ώρα που αναφέρεται στη συσκευασία (ή ανάλογα πόσο αλ τέντε τις θέλετε). Κρατάτε 1 φλ. τσαγιού από το νερό που τις βράσατε και τις στραγγίζετε.
  2. Εν τω μεταξύ, σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας για 6-8 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί και αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
  3. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, τις νιφάδες τσίλι, το μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη κρέμα γάλακτος και το ζωμό κότας, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνετε το κιμά να σιγοβράζει για 25 λ περίπου. 
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε τις στραγγισμένες πέννες, το μισό ανθότυρο και τη μισή μοτσαρέλα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν, προσθέτοντας (αν απαιτείται ανάλογα με τη ποσότητα υγρών στη σάλτσα σας) λίγο από το νερό που βράσατε τις πέννες. Συνεχίζετε το βράσιμο για 1-2 λ.
  5. Μειώνετε τη θερμοκρασία στο πολύ χαμηλό, απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από το φαγητό σας το υπόλοιπο ανθότυρο και την υπόλοιπη μοτσαρέλα, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 3 λ χωρίς να ανακατέψετε καθόλου το φαγητό σας. 
  6. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό σας να “σταθεί” για 5 λ, σκεπασμένη με το καπάκι της. Μετά ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα πασπαλίζετε από πάνω τη τριμμένη παρμεζάνα και τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

[*] Για πιο έντονη πλούσια και πικάντικη γεύση, αντί για κιμά μπορείτε να πάρετε 1/2 κιλό λουκάνικα επιλογής σας, να αφαιρέσετε τη φλούδα τους εξωτερικά, να τα πολτοποιήσετε στο μούλτι και στη συνέχεια να τα χειριστείτε όπως το κιμά. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πέννες με κιμά και τυριά στη κατσαρόλα