Αναρτήθηκε στις 21/01/2015 σε Ζυμαρικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Πέννες «αραμπιάτα» με καυτερή σάλτσα
Ένα υπέροχο φαγητό για τους λάτρεις των καυτερών. Μια ιταλική συνταγή που έγινε παγκοσμίως γνωστή και αγαπήθηκε πολύ. Το «αραμπιάτα» στα ιταλικά σημαίνει θυμωμένη και ονομάστηκε έτσι για τη πολύ καυτερή και δυνατή γεύση της.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο πένες (500 γρ.)
- 5 μέτριες φρέσκες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2-3 κευτερές πιπερίτσες [ψιλοκομμένες]
- 1/2 φλ. κρασί κόκκινο
- 1/3 ματσάκι βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- τυρί τριμμένο για πασπάλισμα [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τις πένες “αλ τέντε” σε μπόλικο αλατισμένο, με χονδρό αλάτι. Κρατάμε 1 φλ. τσαγιού από το νερό που τις βράσαμε, τις στραγγίζουμε τις λαδώνουμε και τις αφήνουμε στη άκρη.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε κατσαρόλα ή σε μεγάλο βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε για 2′, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄ακόμα .
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τα κονκασέ, το ντοματοπελτέ διαλυμένο στο νερό από τις πένες που κρατήσαμε μαζί με τη ζάχαρη, ρίχνουμε και τις καυτερές πιπερίτσες και αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε το σκεύος μας και αφήνουμε τη σάλτσα μας, προσθέτοντας ζεστό νερό άν και όποτε χρειάζεται, να σιγοβράσει για 30΄περίπου μέχρι να μείνει με το λαδάκι της.
- Περιχύνουμε τις πέννες μας με τη σάλτσα, ή βάζουμε τις πέννες μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε, και πασπαλίζουμε [προαιρετικά ] με παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.
21/01/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πέννες «αραμπιάτα» με καυτερή σάλτσα