Πένες με ζαμπόν και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

Πένες με ζαμπόν και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

Πένες με ζαμπόν και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα. Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό και ελαφρύ πιάτο για το γεύμα ή δείπνο όλης της οικογένειας.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. πένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελιδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 5 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια 
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ 
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • 2-3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε και τα μανιτάρια, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λ επιπλέον, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. 
  3. Προσθέτετε το σκόρδο και το ζαμπόν και σοτάρετε για 1 λ επιπλέον. Ρίχνετε το γάλα εβαπορέ και μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 2 λ ανακατεύοντας τακτικά για να μη κολλήσει η σάλτσα στο πάτο του τηγανιού. 
  4. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολάκι βάζετε το κορν φλάουρ και 1 κ.σ. νερό και τα αναμιγνύετε καλά μέχρι να έχετε μια λεία πάστα. Ρίχνετε τη σάλτσα στο τηγάνι και σιγοβράστε για 2-3 λ ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτετε τις βρασμένες πένες, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και τη παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πένες με ζαμπόν και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.