Αναρτήθηκε στις 18/06/2016 σε Ζυμαρικά, Κυρίως πιάτα, Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές, Ψάρι - Θαλασσινά
Πένες με τόνο και ντοματίνια
Πένες με τόνο, ντοματίνια, κάπαρη και σκόρδο. Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για ένα χορταστικό, πιάτο που μπορείτε να το απολαύσετε κρύο σαν σαλάτα, ορεκτικό ή και σαν ένα ελαφρύ και γρήγορο κυρίως γεύμα ή δείπνο.
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. πένες
- 350 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κονσέρβα τόνο, στραγγισμένη
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κ.γ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
- 4 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού, κομμένα σε λωρίδες
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τις πένες, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε τα ντοματίνια, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα τηγανίζετε για 2 λ περίπου. Προσθέτετε το σκόρδο και το τόνο “ξεψαχνισμένο” και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 2 λ επιπλέον.
- Στραγγίζετε καλά τις πένες και τις μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ το μείγμα με τα ντοματίνια και τη κάπαρη, ανακατεύετε, πασπαλίζετε με το βασιλικό και σερβίρετε.
Βασική ιδέα/φωτογραφία:http://recipes-plus.co.uk/
18/06/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πένες με τόνο και ντοματίνια