Πένες στο φούρνο με κολοκυθάκια και κατίκι

Πένες στο φούρνο με κολοκυθάκια και κατίκι

Δροσερό και αγαπημένο λαχανικό τα κολοκυθάκια, παντρεύονται εύκολα με όλα σχεδόν τα τρόφιμα και τα συναντάμε σε πολλές και διαφορετικές εκτελέσεις.
Μια εύκολη συνταγή για κολοκυθάκια με πένες και κατίκι, αρωματισμένα με δυόσμο και βασιλικό. Απολαύστε ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. πένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 κολοκυθάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κατίκι
  • 70 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • 1 κ.γ. βασιλικό ξερό
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο, αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
  2. Κόβετε τα κολοκυθάκια στη μέση, κατά μήκος και στη συνέχεια κάθε μισό σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λ. Προσθέτετε τα κομμένα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λ ακόμα.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και λαδώνετε ένα πυρέξ.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα ζυμαρικά, τα κολοκυθάκια, το κατίκι θρυμματισμένο, το δυόσμο και το βασιλικό τα ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε το μείγμα στο λαδωμένο πυρέξ. Χτυπάτε τα αυγά, τα περιχύνετε πάνω στην επιφάνεια του μείγματος  και τέλος πασπαλίζετε από πάνω το τριμμένο ρεγκάτο.
  5. Ψήνετε το φαγητό για 1 ώρα περίπου. Στην αρχή του ψησίματος σκεπάστε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Αφαιρέστε το μετά από 40-45 λ για να λιώσει το τυρί. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο και το αφήνετε να μισοκρυώσει για να μπορέσετε να το κόψετε εύκολα σε κομμάτια. Σερβίρετε.

Πένες με κολοκυθάκια και κατίκι (1) (1)

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πένες στο φούρνο με κολοκυθάκια και κατίκι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.