Πένες στο φούρνο με τέσσερα τυριά

Πένες στο φούρνο με τέσσερα τυριά

Πένες στο φούρνο με τέσσερα τυριά σε σάλτσα μπεσαμέλ.

Ένα πεντανόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια αλλά και στο μπουφέ στα επίσημα τραπέζια σας.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. πένες
  • 1 δόση μπεσαμέλ (βλέπε υλικά και εκτέλεση εδώ)
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 3/4 φλ. τσαγιού τυρί ροκφόρ θρυμματισμένο [*]
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί κασέρι
  • 1 φλ. τυρί τριμμένο γκούντα ή ένταμ 
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα με ήπια γεύση
  • αλάτι πιπέρι 
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις πένες  σε άφθονο αλατισμένο νερό, “αλ τέντε”,σύμφωναμε τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη. 
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  3. Φτιάχνετε σε κατσαρόλα τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Όταν είναι σχεδόν έτοιμη προσθέτετε όλα τα τυριά εκτός από το τσένταρ και ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να λιώσουν. 
  4. Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Προσθέτετε λίγο πιπέρι, [δοκιμάζετε] και αν απαιτείται, προσθέτετε λίγο ακόμα αλάτι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε.
  5.  Ρίχνετε τις πένες σε ένα μέτριο, βαθύ, πυρίμαχο λαδωμένο ταψί. Προσθέτετε τα 3/4 της μπεσαμέλ, ανακατεύετε, καλύπτετε από πάνω με το άλλο 1/4 της  μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με το τυρί τσένταρ. [Σε περίπτωση που προτιμάτε κάλυψη μόνο με τη μπεσαμέλ προσθέστε το τυρί τσένταρ μέσα στη μπεσαμέλ μαζί με τα άλλα τυριά].
  6. Ψήνετε το φαγητό για 20-25 λεπτά, μέχρι η επιφάνειά του να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα. Το σερβίρετε ζεστό.

[*] Αν δεν προτιμάτε το ροκφόρ αντικαταστήστε το με μπλέ τυρί Δανίας ή άλλο αρεσκείας σας. 

CAULIFLOWER POTATO GRATIN I

 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πένες στο φούρνο με τέσσερα τυριά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.