Πένες με σολομό, μανιτάρια και πιπεριές
Ένα πεντανόστιμο υγιεινό φαγητό. Μια συνταγή για πένες με σολομό, μανιτάρια και πιπεριές. Αγνά νόστιμα προϊόντα μαγειρεμένα με απλό τρόπο για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.
Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό πένες
- 2 φιλέτα φρέσκου σολομού
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια [χωρίς τα σπόρια]
- 100γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τα φιλέτα σολομού 5 λεπτά περίπου πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο.
- Σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σοτάρισμα και στο τέλος προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε για 1΄ακόμα και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό από την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά.
- Αφού βεβαιωθούμε ότι οι πένες είναι έτοιμες, βγάζουμε τα φιλέτα του σολομού τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Αφού βγάλουμε τα φιλέτα του σολομού, σουρώνουμε, λαδώνουμε τις πένες και τις ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα. Κρατάμε 1 φλ. ζωμό από τη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κυβάκια της ντομάτας, το βασιλικό ή το μαϊντανό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2΄.
- Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού μας με όλα τα υλικά μας στις πένες, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρεσκοτριμένο πιπέρι.
25/11/2014
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Πένες με σολομό, μανιτάρια και πιπεριές
Tags: ζυμαρικά θαλασσινά κυρίως πιάτο μανιτάρια πένες πιπεριές σολομό συνταγή ψάρι