Πέννες με σάλτσα Ναπολιτέν και 3 τυριά στο φούρνο

Πέννες με σάλτσα Ναπολιτέν και 3 τυριά στο φούρνο

Ένα πεντανόστιμο, αγαπημένο πιάτο ζυμαρικών. Πένες σε σάλτσα Ναπολιτέν με 3 τυριά στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα απλό εύκολο και νόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό ζυμαρικό πέννες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 420 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 350 γρ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. έτοιμη σάλτσα Ναπολιτέν, ή 1 ½ δόση σπιτική σάλτσα ντομάτας (βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ)
  • 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο ταψί διαστάσεων 22×33 εκ. Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Εν” τω μεταξύ, όσο βράζει η σάλτσα σας, φτιάχνετε τις πένες.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό, βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε, τις βάζετε σε μπολ, τις ραντίζετε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε. Προσθέτετε στο μπολ το ανθότυρο, τη μοτσαρέλα, το σκόρδο, λίγο αλατοπίπερο και τ 1 κ.σ. μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά. 
  4. Ρίχνετε τη μισή σάλτσα ντομάτας στο ταψί και τοποθετείτε και το μείγμα ζυμαρικού τυριών από πάνω. Περιχύνετε παντού, καλά με την υπόλοιπη σάλτσα και από πάνω πασπαλίζετε τη τριμμένη παρμεζάνα και την υπόλοιπη 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό. 
  5. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά. 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πέννες με σάλτσα Ναπολιτέν και 3 τυριά στο φούρνο