
Πένες “ογκρατέν”
Ένα εύκολο, γρήγορο και χορταστικό φαγητό.
Πένες “ογκρατέν” με μπέϊκον και τυριά στο φούρνο για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό πένες
- 10 φέτες μπέϊκον
- 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ ή γκούντα
- 1 φλ. τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη
- 1 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)
- 1 λίτρο γάλα
- 4 αυγά
- 100 γρ. βιτάμ
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10′. Τα βγάζουμε τα σουρώνουμε τα βουτυρώνουμε και τα βάζουμε σε πυρέξ ή ταψί. Προσθέτουμε το 1 φλ. τριμμένα τυριά, το μπέικον, την πιπεριά, το βιτάμ σε κύβους . Άν τα τυριά μας δεν είναι πολύ αλμυρά προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι.
- Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και περιχύνουμε τις πένες. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τριμμένα τυριά και το μοσχοκάρυδο.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200 °C για 40 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε για 10′-15′ ακόμα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
07/09/2014
Sintayes.gr,