Πένες “ογκρατέν”

Πένες “ογκρατέν”

Ένα εύκολο, γρήγορο και χορταστικό φαγητό.

Πένες “ογκρατέν” με μπέϊκον και τυριά στο φούρνο για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό πένες
  • 10 φέτες μπέϊκον 
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ ή γκούντα
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. βιτάμ
  • Αλάτι,  πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10′. Τα βγάζουμε τα σουρώνουμε τα βουτυρώνουμε και τα βάζουμε σε πυρέξ ή ταψί. Προσθέτουμε το 1 φλ. τριμμένα τυριά, το μπέικον, την πιπεριά, το βιτάμ σε κύβους . Άν τα τυριά μας δεν είναι πολύ αλμυρά προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι.
  2. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και περιχύνουμε τις πένες. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τριμμένα τυριά και το μοσχοκάρυδο. 
  3. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200 °C για 40 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε για 10′-15′ ακόμα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. 

2



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πένες “ογκρατέν”