Πένες με ντοματίνια, γραβιέρα και πέστο με σπανάκι και ρόκα

Πένες με ντοματίνια, γραβιέρα και πέστο με σπανάκι και ρόκα

Μια εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόσιμο ελαφρύ και υγιεινό πιάτο ζυμαρικών. Υπέροχες πένες με ντοματίνια, γραβιέρα και ένα διαφορετικό πέστο φτιαγμένο με σπανάκι και ρόκα. 

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. πένες
  • 8 ντοματίνια κομμένα στα 4
  • Για το πέστο:
  • 1 κούπα baby σπανάκι
  • 1 κούπα ρόκα
  • ½ κούπα βασιλικό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι πιπέρι 
  • λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα του σκεύους

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το πέστο: Bάζετε σε μπλέντερ το σπανάκι, τη ρόκα, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μισή γραβιέρα (100 γρ.), αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιείτε μέχρι να έχετε ένα ομοιομόμορφο μείγμα. (Αν χρησιμοποιήσετε μούλτι θα αναγκαστείτε να το κάνετε σε 2 δόσεις).
  2. Για το ζυμαρικό και συναρμολόγηση: Εν τω μεταξύ, βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία και τις στραγγίζετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, και λαδώνετε καλά ένα μέτριο προς μεγάλο πυρέξ που να χωράει τις πένες.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια, το πέστο και την υπόλοιπη γραβιέρα (κρατάτε 2-3 κ.σ. γραβιέρα για πασπάλισμα της επιφάνειας) και τα ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μείγμα στο πυρέξ, πασπαλίζετε την επιφάνεια με τη γραβιέρα που κρατήσατε και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου.
  4. Τα αφαιρείτε από το φούρνο, περιμένετε για λίγο να κρυώσουν ελαφρώς και μετά σερβίρετε, πασπαλίζοντας (προαιρετικά) με λίγη γραβιέρα επιπλέον.

βα

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πένες με ντοματίνια, γραβιέρα και πέστο με σπανάκι και ρόκα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.